Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Flott støtte fra gutta

KITZBØHEL (Dagbladet): - Det var rart å treffe gutta igjen, sier Finn Christian Jagge. Tirsdag fikk han dødsbudskapet om faren. Nå er han på plass i Kitzbühel for å kjøre dagens slalåm.

Med romkamerat Ole Kristian Furuseth som sjåfør, la Finken ut på sin verste kjøretur tirsdag. Han hadde nettopp fått vite at faren, Finn Dag Jagge, var død, og måtte komme seg fra Kitzbühel til München for å fly hjem.

- Det var en tung og uvirkelig biltur, sier Finken.

Torsdag ble faren gravlagt.

- Begravelsen er det tyngste jeg noen gang har vært med på.
Fredag kveld kom Finn Christian tilbake til Kitzbühel. Møtet med alpinkameratene ble kontrastfylt.

- Det var spesielt å komme ned igjen på en sånn gledesdag. Gutta kom rett fra premieutdeling etter sprint-utforen, og det første jeg gjorde var å gratulere dem. Men de visste ikke hva de skulle si til meg, og det skjønner jeg godt. Men jeg har prioritert å prate med gutta. De har vært veldig fine og støttet meg, sier Finken.

I dag kjører han slalåmrenn, men tankene hans handler om mye annet enn ski.

- Det blir spesielt å kjøre renn, men det får gå som det går. Det er uansett helt i hans ånd at jeg kjører, sier Jagge, og tenker på faren.
- Han er den som har betydd aller mest for meg, selv om jeg begynte med min mors idrett og ikke hans - som var tennis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media