Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fløy 30 meter gjennom lufta og landet på hodet

Helene om OL-dramaet du ikke så på TV.

KJØRER I MORGEN:  Helene Olafsen var ved godt mot da Dagbladet møtte henne i ettermiddag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
KJØRER I MORGEN: Helene Olafsen var ved godt mot da Dagbladet møtte henne i ettermiddag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Snowboardcross-kjører Helene Olafsen (23) fikk et dramatisk møte med bakkene i Sotsji i går. Hun falt, og måtte kjøre rett på sykehus.

Teamet rundt, og Helene selv, fryktet lenge det verste: Hun hadde smerter i nakken. Og det spøker du ikke med.

Mirakuløst nok meldte det norske teamet seinere på dagen at Helene var på beina igjen. Morgendagens OL-konkurranse er ikke i fare.

- Jeg fikk en sprøyte i rompa og sov et par timer. Utpå kvelden spiste jeg vafler. Så ble jeg bra igjen, sier en smilende Helene når vi møter henne i Rosa Khutor Extreme Park i dag.

Kilevink Det er en skadeplaget jente vi har med å gjøre. Hun vil helst ikke rippe opp i alle skadene selv, men i går kunne det gått riktig ille.

Helene forteller:

NYTER SOLSKINNET I RUSSLAND:  Helene Olafsen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
NYTER SOLSKINNET I RUSSLAND: Helene Olafsen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Det er en seksjon i løypa hvor det er step down, step down, step up, som vi kaller det. Jeg gikk for langt på step down før step up. Jeg klarte ikke kompresjonen og ble sendt ut på hoppet i ubalanse. Jeg fløy 30 meter pluss, og landet på hodet. Jeg fikk en kilevink.

- Du rekker egentlig å tenke veldig mye når du er i lufta og ligger der etterpå. Det gjorde sinnssykt vondt på den ene sida av nakken.  Jeg våget ikke å bevege meg.

Fikk hjelp Medisinsk personell kom raskt til.

- Det var ganske vilt. Men heldigvis sprakk ikke hjelmen, derimot fikk den seg et dunk. Det var nakken det gikk hardest utover, forteller hun.

- Selvfølgelig var jeg redd for at dette var skikkelig ille. Nakken, det er jo veldig alvorlig, liksom. Det er mange fine ting inni der du helst vil ta vare på. Det minst skumle var at jeg kanskje ikke fikk kjøre OL.

- Heldigvis hadde jeg flinke folk rundt meg. Personellet tok det veldig alvorlig. Jeg kom rett inn på sykestua. Der bekreftet de fort at ingenting var galt.

Psykisk - Hvordan var det å være tilbake i bakken i dag?

ETTERTRAKTET:  TV 2-profilen Stian Bipp forbereder et intervju med Helene Olafsen i et solfylt Sotsji. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
ETTERTRAKTET: TV 2-profilen Stian Bipp forbereder et intervju med Helene Olafsen i et solfylt Sotsji. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Da jeg våknet, hadde jeg også vondt et par andre steder enn i nakken. Men jeg glemte det når jeg kjørte.

Det eneste synlige tegnet etter dramaet er et plaster i panna.

Hun fortsetter:

- Det var utfordrende da jeg kom tilbake på det samme stedet der jeg falt. Det blir en psykisk greie. Men jeg følte at jeg ble venn med løypa i dag.

Helene tror hun kan være med å kjempe om medalje i morgen, tross småvondt her og der.

- Jeg må holde hodet klart og ha kontroll på min egen kropp. Hvis jeg i tillegg klarer å gi maksimalt, vet jeg at jeg er god nok for pallen. Det er det som er målet, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!