Fløy inn ny hopper

Alexander Stöckl kan endelig stille med full tropp i Hoppuka. Joacim Ødegård Bjøreng (26) er friskmeldt etter coronaen - og har fløyet inn fra Norge.

FORNØYD: Trener Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB
FORNØYD: Trener Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

INNSBRUCK (Dagbladet): Sju nordmenn ble tatt ut til Den tysk-østerrikske hoppuka, men bare seks har deltatt hittil. I dag er også den sjuende hopperen på plass når kvaliken arrangeres i Innsbruck.

Start: Klokka 13.30.

- Det har vært skit å sitte hjemme når du vet at du har kvalifisert deg til en plass, sier Bjøreng til Dagbladet.

PÅ PLASS I INNSBRUCK: Joacim Ødegård Bjøreng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
PÅ PLASS I INNSBRUCK: Joacim Ødegård Bjøreng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Saken er den at han testet positivt for corona rett før jul. Dette skjedde etter en rennhelg i kontinentalcupen i Finland.

Bjøreng hadde hoppet inn kvoteplass for Norge og gledet seg vilt til å få debuten i Hoppuka. I stedet var beskjeden: «Du har corona og må i isolasjon.»

Han gikk glipp av rennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen. Nå er han friskmeldt.

Bjøreng kom til Innsbruck i går, etter å ha fløyet til München. Der ble han hentet og kjørt videre til alpebyen i Østerrike.

- Hvordan har de siste dagene vært?

- Det har vært en blanding av å glede seg og rastløshet, forteller han.

26-åringen er et relativt ubeskrevet blad i verdenscupen. Han har ni starter og 28. plass som beste plassering. I Hoppuka stiller han sulten og med blanke ark.

I LUFTA: Joacim Ødegård Bjøreng viser seg fram under Raw Air på Lillehammer i 2020. Foto: Geir Olsen / NTB
I LUFTA: Joacim Ødegård Bjøreng viser seg fram under Raw Air på Lillehammer i 2020. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hvordan har det vært å ha corona?

- Jeg har hatt et mildt forløp. Jeg har ikke merket noe som helst. Jeg har kunnet trene hver dag. Og selvfølgelig har jeg fulgt reglene.

Bjøreng er vaksinert.

- Du har vært heldig?

- Ja. Og det er jeg ekstremt takknemlig for. Det er ikke alle som slipper så billig unna. Jeg har trent hver dag og har ikke mistet smak eller luktesans.

Han fortsetter:

- Det står i papirene at jeg har vært syk. Jeg synes det er veldig rart at jeg ikke har merket noe. Men alle har plikt til å bidra når det slår positivt ut. Det var naturligvis kjipt å få beskjeden. Og det skjedde på verst tenkelig tidspunkt for min del. Men nå gleder jeg meg veldig til å få hoppe her.

TROPPEN: Laget samlet utenfor hotellet i Oberstdorf tidligere i Hoppuka. Fra venstre: Marius Lindvik, Robert Johansson, Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Halvor Egner Granerud og Fredrik Villumstad. Foto: Geir Olsen / NTB
TROPPEN: Laget samlet utenfor hotellet i Oberstdorf tidligere i Hoppuka. Fra venstre: Marius Lindvik, Robert Johansson, Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Halvor Egner Granerud og Fredrik Villumstad. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Bjøreng slutter seg til troppen som fra før består av disse hopperne:

Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Robert Johansson, Johann André Forfang, Daniel-André Tande og Fredrik Villumstad.

Japaneren Ryoyu Kobayashi leder Hoppuka etter to renn og har 593,2 poeng. Lindvik ligger på andreplass med 580 poeng.

Det tredje hoppukerennet i Bergiselbakken starter klokka 13.30 i morgen. Dagens kvalik avgjør hvem som får være med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer