Fløy med griseflaks

Ralf Schumacher (26) kjørte inn i Rubens Barrichello i 300 km/t, og Williams-bilen fløy ut av Australian Grand Prix. - Det var skremmende. Det er mye hyggeligere å sitte i en flymaskin når jeg flyr, sa lillebror Schumacher.

Formel 1-sesongen kunne ikke startet mer dramatisk enn den gjorde i Melbourne i går. Ralf Schumacher prøvde å ta ledelsen allerede i første sving, men Rubens Barrichello prøvde å blokkere tyskeren, og en kollisjon var ikke til å unngå.

Med en fart på 300 km/t og kjørte Ralf inn i Barrichello bakfra, Williams-bilen lettet og fløy ut av banen. Åtte andre biler ble innblandet i kjedekollisjonen, men merkelig nok ble ingen skadet.

Utrolig heldig

- Det var skremmende, det kan jeg fortelle dere. Det er mye hyggeligere å sitte i en flymaskin enn i en Formel 1-bil når jeg flyr, fortalte han.

- Men jeg følte meg som en passasjer på et fly, og jeg var utrolig heldig, sa Ralf.

Mange mente at løpet burde blitt stoppet, men i stedet fortsatte de andre bak sikkerhetsbilen. Etter fem runder ble feltet sluppet fri med David Coulthard i ledelsen, mens Michael Schumacher var nede på fjerdeplass.

Uhellene fortsatte: Først kjørte toeren Jarno Trulli av banen, og deretter fikk Coulthard problemer med girkassa. Dermed ble det en tøff kamp mellom Michael Schumacher og Juan Pablo Montoya, men på den 16. runden tok Ferrari-stjernen ledelsen.

- Da Michael fikk varmet opp dekkene, hadde jeg ikke mye å svare med, innrømmet Montoya.

Klok beslutning

Gårsdagens seier kom som en overraskelse på Ferrari-teamet, som fortsatt bruker fjorårsbilen fordi den nye modellen ennå ikke er testet tilstrekkelig.

- Vi hadde ikke trodd på seier før løpet, men vi er veldig glade for å være på toppen, sa 33-åringen etter sin 54. Grand Prix-seier.

Også «Schumi» selv var opptatt av det som skjedde i løpet av de første 20 sekundene.

- Jeg så biler og bildeler fly omkring, og jeg ønsket ikke å kjøre inn i svingen. Jeg styrte rett fram på gresset, og det tror jeg var en klok beslutning, fortalte han.

Schumacher var så bekymret for broren Ralf og de andre sjåførene at han opprettet radiokontakt med depoet for å forsikre seg om at ingen liv hadde gått tapt.

Hjemmeyndling

Den finske 22-åringen Kimi Räikkönen kjørte inn til tredjeplass for McLaren. Men for de 300000 tilskuerne handlet mye om hjemmehåpet Mark Webber som tok to VM-poeng for Minardi med 5.-plassen i sitt debutløp.

TIL VÆRS: Ralf Schumacher flyr over brasilianeren Barrichellos Ferrari. Etterpå skyldte de to på hverandre. - Det var ikke min feil. Han stengte meg, sa Ralf Schumacher. - Jeg var ikke i veien for ham. Det var helt unødvendig å kjøre på meg, sa Barrichello.