Fløy over sletta som Karlsson på taket

Se Norway Cup fra lufta.

EKEBERG (Dagbladet): - Det er helt fantastisk å sveve over sletta. Du har veldig god oversikt og skjer alt som skjer, sier fallskjermpiloten «Nybegynnern'n».

De som har tilbragt tid på Ekebergsletta under Norway Cup kan ikke ha unngått å legge merke til en underlig farkost på himmlen.

Hengende under en fallskjerm med en propell festet på ryggen har denne karen sved over sletta som karlsson på taket.

Han kaller seg «Nybegynner'n», men vil ikke at hans egentlige navn skal publiseres på nettet.

KARLSSON PÅ TAKET: «Nybegynnern'n» har hengt over spillerne og publikum på Norway Cup hele uka. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
KARLSSON PÅ TAKET: «Nybegynnern'n» har hengt over spillerne og publikum på Norway Cup hele uka. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

- Vi har en motor med 28 hestekrefter og som leverer 24 kilo skyvkraft, sier Nybegynner'n som har flydd siden han var guttunge.

- Motoren og festeanordningen veier i overkant av 40 kilo og skjermene er det vi flyr med, sier entusiasten som har flydd siden han var guttunge.

- Dette er den frieste følelsen du kan ha når det gjelder flyging, sier mannen som har flydd det meste i løpet 30 år.

«Nybegynner'n» flyr med et kamera festet på hjelmen og i videoen over kan du se den unike utsikten fallskjempiloten nyter når han svever over sletta.

«NYBEGYNNER'N» Den erfarne piloten har flydd det meste i løpet av de siste 30 åra. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
«NYBEGYNNER'N» Den erfarne piloten har flydd det meste i løpet av de siste 30 åra. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer