Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Floyd Landis i Spania rundt

Dukket opp på avslutningsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I ettermiddag blir Spania rundt avgjort i Madrid. Rett før starten gikk i formiddag dukket amerikanske Floyd Landis opp blant utøverne.

Landis - som ble tatt for doping etter Tour de France - var i Madrid for å støtte hans tidligere lagkamerater i Phonak før den 21. etappen - og for å møte sine advokater.

Landis vil nemlig anke avgjørelsen om å frata ham TdF-tittelen.

- Dopingprøvene er fulle av uregelmessigheter. Jeg er uskyldig og jeg tror mine advokater skal klare å bevise det, selv om de har slitt med å få tak i nødvendig dokumentasjon, sier Landis ifølge nyhetsbyrået AP.

- Jeg er her også for å si farvel til mine kollegaer og hjelpere i Phonak, siden jeg knapt fikk tid til det etter Touren.

Da også B-prøven var positiv fikk han sparken fra Phonak.

Advokatene til Landis har sendt et brev til det amerikanske antidopingbyrået, for å få dem til å forkaste dopingprøvene.

Det er ventet en uttalelse fra USADA neste uke. Hvis byrået støtter ham vil han anke og be om en uavhengig gjennomgang av saken.

TILBAKE: Floyd Landis møtte gamle lagkamerater ved Phonak-bussen i startområdet. Foto: AP
TILBAKE: Floyd Landis møtte gamle lagkamerater ved Phonak-bussen i startområdet. Foto: AP Vis mer
FRATATT SEIEREN: Floyd Landis hevet armene i Paris, men så kom dopingavsløringene.