Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Floyd Landis, vinner av Tour de France 2006»

Sånn signerer den diskede rytteren et brev til lagkameratene. Les brevet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble Floyd Landis\' tidligere sykkellag, Phonak, lagt ned. Laget var ikke lenger verdt fem flate kroner.

Samme dag skrev Landis, hvis dopingbruk er skyld i nedleggelsen, et åpent brev til sine tidligere lagkamerater, melder Velonews.

Takker for hjelpa

I brevet legger han ut om hvor stort det var å vinne verdens største sykkelritt, og han takker lagkamerater og støtteapparat for all hjelp han har fått.


Derimot bruker han ikke ordet «beklager» en eneste gang, sjøl om han gir uttrykk for å ha fått med seg hvor store problemer han har skapt for sykling som sport.

Kaller seg vinner

I stedet for å legge seg flat, gjentar amerikaneren at han føler seg uskyldig dømt - og han sier han vi kjempe for å reinvaske sykkelsportens integritet så vel som sin egen.

Derfor fortsetter han også å omtale seg sjøl som vinner av Tour de France 2006, til tross for at den æra for lengst er gitt til spanske Oscar Pereiro Sio.

«VINNER»: Amerikanske Floyd Landis omtaler seg fortsatt som vinner av Tour de France 2006, til tross for at han er diskvalifisert på grunn av dopingbruk. Foto: SCANPIX
«VINNER»: Amerikanske Floyd Landis omtaler seg fortsatt som vinner av Tour de France 2006, til tross for at han er diskvalifisert på grunn av dopingbruk. Foto: SCANPIX Vis mer

Her er Floyd Landis\' brev ord for ord:

«Kjære Andy, John, lagkamerater og støtteapparat,

Da jeg sluttet meg til Phonaks sykkellag, var vårt største mål å vinne Tour de France. Søndag 23. juli 2006 nådde vi det målet.

Med pågangsmot og støtte fra fra hele laget og kollegiet, overvant vi et vanskelig utgangspunkt og gjorde Tour de France 2006 til et de mest spennende rittene i historien. Da sirkuset nådde Paris den siste dagen, hadde vi den gule ledertrøya.

Å ha vunnet touren med Phonak gjør meg stolt. Andy, du satte sammen et utmerket lag. Du sto alltid stødig i din støtte til laget og utøverne, til tross for vanskene du har møtt i fortida. Jeg er glad for å ha vunnet Touren med og for Phonak. Du fortjente å stå på det podiet med meg.

Sjøl om de nylige beskyldningene mot meg sårer oss alle, respekterer jeg at Phonak-laget må følge sine egne regler og handle under disse omstendighetene. Jeg skulle bare ønske at alle de involverte gjorde det samme. Likevel vil jeg ikke stanse min søken etter sannheten. Jeg vil ikke gi opp kampen.

Jeg forstår at denne situasjonen også påvirker andre familier og venner. Det påvirker forretningene og sponsorene i sykkelsporten like så mye som syklingen selv. Derfor er jeg bestemt på å bevise at jeg fulgte reglene, og vant ærlig og rent. Det er en større integritet på spill her enn bare min egen.

Jeg takker dere alle for støtten nå som jeg fortsetter arbeidet med å reinvaske navnet mitt, lagets navn og syklingens renommé.

image: «Floyd Landis, vinner av Tour de France 2006»

Takk,

Floyd Landis,

vinner av Tour de France 2006»