Floyd Mayweather blir utfordret til å lese en hel side i en Harry Potter-bok

Av tidligere «kompis» 50 Cent.

(Dagbladet): De siste dagene har flere kjente personer blitt utfordret til å hive en bøtte med iskaldt vann over seg selv.

Kampanjen setter fokus på nervesykdommen Amyotrofisk lateralsklerose (ALS), og hvis du ikke tar utfordringen i løpet av 24 timer må du donere penger til ALS-foreningen.

Utfordrer Floyd Nå har også rapperen 50 Cent hevet seg på trenden, men han har laget sin egen vri.

På Instagram har han lastet opp en video hvor han utfordrer verdens best betalte idrettsutøver, bokseren Floyd Mayweather, til å lese en hel side i en Harry Potter-bok.

- Floyd tar du min ALS/ESL-utfordring: Jeg donererer 750 000 $ til veldedighet hvis du klarer å lese en hel side fra en Harry Potter-bok høyt, uten å stanse underveis eller stokke om på ordene, skriver 50 Cent på instragrambildet.

Uvenner Mayweather og rapperen var tidligere gode venner, og i 2012 startet de promotorselskapet TMT (The Money Team), men senere har vennskapet deres gått over til krangling, blant annet om penger.

50 Cent har også lagt ut en ny video på Instragram, hvor han sier at han har snakket med sine gode venn Jimmy Kimmel, som har gått med på at verdensmesteren kan lese fra boka på showet hans.

- Vi vil ikke sette så mye press på deg, for vi vet at du ikke kan lese ordene som står i den boka, så du kan få lese «Cat in the hat» (barnebok journ.anm.) i stedet, sier 50 Cent i videoen.

Foreløpig har ikke Mayweather svart på utfordringen.

BLIR UTFORDRET: Floyd Mayweather er verdens best betalte idrettsutøver, men blir nå utfordret til å lese en side fra en Harry Potter-bok, av sin tidligere kamerat 50 Cent. Foto:  Harry How/Getty Images/AFP / NTB Scanpix
BLIR UTFORDRET: Floyd Mayweather er verdens best betalte idrettsutøver, men blir nå utfordret til å lese en side fra en Harry Potter-bok, av sin tidligere kamerat 50 Cent. Foto: Harry How/Getty Images/AFP / NTB Scanpix Vis mer