Floyd Mayweather vant med alle dommerstemmene

Men Manny Pacquiao mente det var han som hadde vunnet.

(Dagbladet): Floyd Mayweather tok en klar poengseier i det som i forkant ble betegnet som tidenes boksekamp.

- Gud velsigne deg, sa Mayweather til Pacquiao etter kampen. De to omfavnet hverandre etterpå og viste gjensidig respekt for hverandre.

Mayweather ble møtt med buing både før og etter kampen.

- Dere gjorde meg sint, ropte Mayweather til publikum rett etter at kampen var over.

Floyd Mayweather sa han ønsket å takke Gud etter kampen. Han skrøt av Manny Pacquiao som en stor bokser.

- Jeg har en kamp igjen av min karriere. Jeg bokser min siste kamp i september, sa Mayweather.

Overraskende utspill Manny Pacquiao kom med et overraskende utspill etter kampen.

- Jeg mener jeg vant kampen, sa Pacquiao.

- Vi mener motsatt. Det samme gjorde samtlige dommere, svarte ringintervjueren.

Pacquiao sa han greide å håndtere slagene til Mayweather.

- Størrelsesforskjellen gjorde ikke utslaget. Jeg synes ikke han greide å utrette mye med slagene sine, sa Manny Pacquiao.

Startet best Det gjorde i sannhet i hvert fall ikke Pacquiao som ikke lyktes med sine angrep med høyre foran. Det var ikke enkelt å se at Pacquiao hadde rett i sin antakelse.

Her er kamputviklingen:

Floyd Mayweather startet best og tok de to første rundene mot en avventende Manny Pacquiao. Men tredje runde tok Pacquiao.

Mayweather slo lavt to ganger ureglementert. Dommeren lar det passere. Manny Pacquiao var mer offensiv i fjerde runde. Treffer to ganger. Vinner den fjerde runden også.

- Nå tar kampen fyr, sa kommentator Thomas Hansvoll.

Offensiv Pacquiao Mayweather tok de to første 10-9. Så svarte Pacquiao 10-9 i de to neste. Floyd Mayweather slo tilbake i den femte og tok den 10-9.

Sjette runde startet med en offensiv Pacquiao. To slag i lufta. Før han traff med en slags kombinasjon. Det begynte å tilspisse seg. Smilene var byttet ut med aggressive blikk fra begge bokserne.

Pacquiao angrep med alt han har. Mayweather er presset mot tauene. Men tar det på Muhammad Ali-vis og rister på hodet. Som skal vise at Pacquiao ikke skader ham.

FORTSATT UBESEIRET. Floyd Mayweather forteller publikum at han fortsatt er verdens beste bokser. Han vant enstemmig på poeng over Manny Pacquiao. Foto: AP.
FORTSATT UBESEIRET. Floyd Mayweather forteller publikum at han fortsatt er verdens beste bokser. Han vant enstemmig på poeng over Manny Pacquiao. Foto: AP. Vis mer

- Hva er galt med deg, mann!

Mayweather sr. er ikke fornøyd med hva han ser. Manny Pacquiao ledet 4-3 i runder etter de sju første. Men det var fortsatt svært jevnt.

- Selvtilliten til Pacquaio øker, sa kommentator Thomas Hansvoll.

Lenge jevnt Begge traff med jabber uten å komme gjennom det defensive til motstanderen. Pacquiao førte kampen i niende runde. Men Mayweather kontret glimrende. Begge to traff.

Thomas Hansvoll hadde kampen helt jevn før niende runde 76-76. Mayweather fikk kampen inn i det sporet han ønsket i den niende runden. Han fikk gå på bakfot og kontre inn slag. Det var den klareste runden til Mayweather hittil.

Tiende runde gikk som niende. Pacquiao må jage. Da er Mayweather best. Ingen er bedre defensivt enn Mayweather. Han er i ferd med å kontre inn tiende runde også.

- Har knekt koden - Mayweather har knekt koden, mener Thomas Hansvoll.

Mayweather åpnet sterkt i ellevte runde. Han gikk rett fra defensiven til angrep. Det kan gå mot en poengseier til Mayweather.

- Han har funnet ut av Pacquiao nå, sa Thomas Hansvoll.

Gikk for knock out Det er bare en knock out som kan gi Pacquiao en seier. Trener Freddie Roach sier til Manny at Mayweather kan gå ned på en uppercut i pausen før den siste runden.

Floyd Mayweather kontrollerte alt med avstandsboksing. Pacquiao forsøkte å få Mayweather inn i et hjørne. Men Mayweather sklir unna.

Den ubeseirede mesteren Mayweather kontroller inn med glimrende fotarbeid og kontraslag med høyre først.

Mayweather gikk de siste ti sekundene med den ene armen hevet.

HELT JEVNT. Floyd Mayweather begynte best. Men Manny Pacquiao tok runde tre og fire. Utover var det full kontroll for Floyd Mayweather. Foto: AP.
HELT JEVNT. Floyd Mayweather begynte best. Men Manny Pacquiao tok runde tre og fire. Utover var det full kontroll for Floyd Mayweather. Foto: AP. Vis mer