DOLLARGLISET: Floyd Mayweather er en holden mann og bakbeholdningen kan nå nye høyder etter møtet med Conor McGregor. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP
DOLLARGLISET: Floyd Mayweather er en holden mann og bakbeholdningen kan nå nye høyder etter møtet med Conor McGregor. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFPVis mer

Floyd Mayweather mot Conor McGregor

Floyd «Money» Mayweather kan tjene en milliard etter møtet med McGregor

26. august møtes de to kamphanene i Las Vegas.

(Dagbladet): Den ene har vunnet fem verdensmestertitler, i fem forskjellige vektklasser. Den andre har to verdensmestertitler i MMA.

The Independent har tatt en nærmere titt på Flod Mayweathers personlige finansielle status.

Utøveren som tidligere gikk under kallenavnet «Pretty Boy», som et resultat av at han sjeldent ble truffet av motstandernes slag, byttet i 2007 kallenavn til «Money».

«Kronasjer»

Og penger har han definitivt tjent. Ifølge Forbes har han sopt inn rundt 700 millioner dollar gjennom sin karriere.

Overhodet ikke en beskjeden sum, ei heller hans siste bestenotering hva penger angår. For Mayweather la egentlig opp i 2016, men gjør nå comeback for å ta skalpen på Conor McGregor.

Kampen som har blitt døpt «The Money Fight», har penger i fokus og kan generere vanvittige summer. Mayweather håvet inn om lag 250 millioner dollar i sin kamp mot Manny Pacquiao tilbake i 2015, ifølge The Independent.

Med dette som grunnalg, skal man ikke se bort ifra at Mr. «Money» kan smile hele veien til banken og innkassere over en milliard dollar i løpet av sin karriere.

Eksklusiv liste

Pengene har ikke bare sikret han en overdådig livsstil, det har også sikret han plass på noen av de mest eksklusive kåringene.

Mayweather toppet både Forbes og Sports Illustrated sine lister over de 50 best betalte idrettsutøverne i 2012 og 2013.

Bokseren gjorde comeback igjen på førstnevnte liste i 2014 og 2015.

Ikke nok med det, viser det seg etter kampen mot McGregor at han har klart å tjene over en milliard dollar, vil de gi han plass på enda en prestisjetung liste. For det er bare to andre utøvere som gjennom sine karrierer har tjent over en milliard dollar.

Basketballstjernen Michael Jordan tjente 1,5 milliarder dollar, mens det tidligere golfesset Tiger Woods har så langt innkassert 1,4 milliarder dollar.

Hva kan han tjene mot McGregor?

Både Floyd Mayweather og Connor McGregor har signert en konfidensialitetsavtale da de signerte kontrakten for kampen. Ergo vil den eksakte summen ikke være kjent for offentligheten.

Tar vi dog en titt på den best betalte kampen så langt i hans karriere som var Pacquiao-kampen, tjente han rundt 220 millioner på kun kampen i seg selv.

Hvis de så kalte «pay-per-view» tallene, altså tallet på dem som betaler for å se kampen enten på nett eller tv, er like gode som tilbake i 2015, kan lønningen bli god for Mayweather.

Dog blir ikke kaka like stor for Conor McGregor. For The Independent hevder å vite at inntektene fra kampen ikke deles likt mellom de to utøverne, og estimerer at Mayweather vil ta mellom 70 prosent og 75 prosent av utbyttet.