Sverre Lunde Pedersen

Fløyet til sykehus etter sykkelulykke

Den norske skøytestjernen Sverre Lunde Pedersen (28) ble skadd i en sykkelulykke torsdag.

ULYKKE: Sverre Lunde Pedersen og det norske skøytelandslaget trener i Collalbo, Italia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ULYKKE: Sverre Lunde Pedersen og det norske skøytelandslaget trener i Collalbo, Italia. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

«Sverre Lunde Pedersen krasjet på sykkel på en treningstur ved Dølemo i Agder i ettermiddag», skriver forbundet.

Videre opplyses det at skadeomfanget ennå ikke er kartlagt, men generalsekretær i skøyteforbundet, Håkon Dahl, opplyser at det ikke er snakk om livstruende skader.

«Sverre var ved bevissthet da ambulansen kom, og ble fløyet til sykehus. Ingen andre var involvert i ulykken», heter det i meldingen.

- Foreløpig kan jeg ikke si noe mer om skadeomfanget. Vi vet at han er ved bevissthet og får god oppfølgning på sykehus, sier Generalsekretær i skøyeforbundet Håkon Dahl til Dagbladet.

- Sannsynligvis har han truffet noe som gjorde at han kjørte av veien, forklarer han om hvordan ulykken oppsto.

SYKKEL: Sverre Lunde Pedersen avbildet mens han trente på sykkel i Collalbo, Italia i 2018. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SYKKEL: Sverre Lunde Pedersen avbildet mens han trente på sykkel i Collalbo, Italia i 2018. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Pederesen skadet seg også stygt da han gikk i asfalten på en treningstur på sykkel i Inzell i Tyskland i 2019. Både han og lagkamerat Simen Spieler Nilsen måtte til sykehus.

28-åringen fra Bergen hadde lenge plager etter et sykkeluhellet. Personellet konkluderte den gang med at han ikke hadde pådratt seg en hjernerystelse.

Pedersen tok i 2018 OL-gull på lagtempo, og bronse på 5000 meter i Pyeongchang. I 2019 tok han gull på 5000 meter, samt sølv på 1500 meter.

Han har de siste to sesongene slitt mer med å hevde seg i toppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer