Fløytebråket er en snakkis i Barca-garderoben

Nå vil de hevne det i København.

BLE LURT: Cesar Santin trodde dommeren blåste for offside, men det var bare Barcelona-keeper José Pinto som plystret. Foto: ALBERT GEA/REUTERS
BLE LURT: Cesar Santin trodde dommeren blåste for offside, men det var bare Barcelona-keeper José Pinto som plystret. Foto: ALBERT GEA/REUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Barcelona slo FC København fortjent 2-0 på Camp Nou for snaut to uker siden. I etterkant har det handlet mye om en fløytelyd - som kom fra Barca-keeper José Pintos munn.

Den førte til at angrepsspilleren Cesar Santin stoppet opp da han egentlig var alene gjennom. Han trodde dommeren blåste for offside.

Uefa reagerte med å utestenge Pinto i to kamper.

- Plystrer alltid I Barcelona-leiren rister de på hodet over reaksjonene og avgjørelsen. Andres Iniesta - som sjelden stikker hodet fram og snakker i overskrifter - forteller at dette nå har blitt en motivasjonsfaktor for katalanerne.

- Selvfølgelig er det det. Vi er lei av å høre om den episoden og den fløyta. Sannheten er at José plystret til forsvaret, noe han alltid gjør på trening. Nå skal vi sette skapet på plass og vinne uten å bli anklaget for alt mulig, sier han til avisa Sport, på vegne av Sporten.dk.

Ingen i FCK har uttalt at kampbildet hadde snudd om Santin hadde fått sjansen alene med keeper. De mener likevel det var en usportslig opptreden som ikke kler Barcelona.

- Vi tapte ikke kampen på denne episoden, vi tapte fordi vi møter et bedre lag, som også var bedre enn oss den aktuelle kvelden. Barcelona er en flott klubb med flotte spillere, de står alltid for fair play, og alle derfra uttaler seg fornuftig i mediene. De er kort sagt et forbilde. Men de har tydeligvis et veldig råttent egg i kurven, sa FCK-trener Ståle Solbakken til Dagbladet.

Nå vil Iniesta at etterspillet skal handle om ballmagi og ikke plystreegenskaper.

Er irritert - Vi ønsker at det skal handle om fotball og ikke alt annet. Alt dette fløytepratet har irritert oss i spillertroppen, men nå får det være opp til klubben hva som skal sies og gjøres. Vi kan bare sørge for å gjøre jobben på banen, sier Iniesta.

Forsvarsspiller Dani Alves er også bedt om å kommentere episoden som kalles «fløyte-gate» i danske medier. Backen sier som Iniesta at plystringen ikke er ment for å forvirre motstanderne.

- Vet du hva, Pinto plystrer alltid. Han gjør det på treningene for å gjøre oss oppmerksomme på ting og også i kamper, sier han til Ekstra Bladet.

Halvveis inn i Champions League-gruppespillet topper Barcelona gruppa med sju poeng. Københavnerne er på andreplass, poeng bak. Selv med tap i morgendagens dyst i Parken har FCK særdeles gode sjanser til avansement.

ER LEI: Andres Iniesta vil hevne fløytebråket med en ny seier mot FCK i morgen. Foto: ALBERT OLIVE/EPA
ER LEI: Andres Iniesta vil hevne fløytebråket med en ny seier mot FCK i morgen. Foto: ALBERT OLIVE/EPA Vis mer