ALLSIDIG: Ingvild Flugstad Østberg vil gå så mange renn som mulig. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ALLSIDIG: Ingvild Flugstad Østberg vil gå så mange renn som mulig. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Flugstad Østberg: - Kanskje ender det med at jeg dummer meg ut

Ingvild Flugstad Østberg satser stort til vinteren.

Ingvild Flugstad Østberg (25) vil ikke prioritere hardt og satse på bare en eller to øvelser i VM kommende vinter. Hun vil gå så mye som mulig.

- Det blir ikke helt enkelt å velge hva jeg skal legge mest vekt på i VM. Mange satser på den ene distansen og spesialiserer seg på en måte. Det er kanskje smart og noe jeg burde velge også, men jeg kommer til å trene på alt og håper at jeg en dag kan bli best på alt. Det er slik jeg ønsker å ha det. Kanskje kan det ende med at jeg dummer meg ut, men det får stå sin prøve, sier den store kometen i norsk kvinnelangrenn i fjor til NTB.

Hun er i gang med en ny sesong etter å ha gjort unna litt ferie på sandstrendene i Karibia, kost seg på ski i påsken, brukt tid på familie og venner og arrangert utdrikningslag etter at fjorårets supersesong var over med touren i Canada i mars.

De første virkelige sommerdagene i år bruker hun på treningssamling i snøen på Sognefjellet. Nå starter jakten på gull og heder i Lahti-VM.

Ikke noe hokuspokus

Ingvild Flugstad Østberg har selvsagt evaluert sesongen på skikkelig vis, og hun innrømmer overfor NTB at det tok litt tid før det gikk opp for henne hvor bra hun virkelig hadde gjort det.

Fra å være en løper som ble regnet for å være best på sprinten, slo hun plutselig ut i full blomst også som distanseløper.

- Det tok litt tid før jeg virkelig skjønte hvor bra det hadde gått for meg siste sesong, selv om jeg selvfølgelig skjønte underveis at sesongen kom til å bli spesiell. Jeg har jo konkludert med at jeg har tatt store steg, særlig på distanse. Jeg mener også at det har kommet av jevnt og god trening over mange år. Det er ikke mer hokuspokus enn som så. All treningen jeg har lagt ned fikk jeg igjen for sist vinter, forklarer hun.

Det betyr at hun kommer til å fortsette i det samme sporet også inn mot VM-sesongen 2017, men nå er det nye mål som gjelder, først og fremst en individuell VM-medalje.

Hardtsatsende: Ingvild Flugstad sa i fjor at hun har jobbet knallhardt for å bli like god i distanse- og sprintrenn. I kommende VM satser hun på alt. Video: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

Stort med individuell medalje

Ingvild Flugstad Østberg drømmer om stafettgull med Norge i Lahti. Stafetten er spesiell, og det ønsker hun i hvert fall å gå, men ønskene og drømmene hennes stopper ikke der.

- Jo, jeg vil gjerne gå stafettene, og der er jo målet helt klart gull. Jeg har heller ingen individuell VM-medalje fra før, så det ville være stort å få til. Da spiller det ikke så stor rolle hvilken distanse den kommer i, forteller hun til NTB.

- Hva vil du legge mest vekt på i treningen i løpet av sommeren?

- Jeg kommer til å satse på god og tradisjonell trening i sommer, uten å satse på å gjøre eksepsjonelle ting. Målet må bli å gjøre alle ting litt bedre enn i fjor sommer. Da håper jeg at det vil resultere i at jeg kan gå litt fortere på ski til vinteren på grunn av god trening, sier hun.

Det er mange ting og elementer som skal bli bedre til vinteren enn hva jeg klarte sist sesong, og VM er selvsagt hovedmålet for meg, men det sier vel alle de andre også. Jeg kommer til å gjøre de prioriteringene som er nødvendige for å prestere på topp i Lahti, forteller Ingvild Flugstad Østberg til NTB.

(NTB)