Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flugstad Østberg da hun fikk seiersbeskjeden:
- Seriøst, er du sikker?

Dobbelt norsk på 15 kilometer fristil i Davos.

KNOCKOUT: Ingvild Flugstad Østberg vant dagens 15 kilometer. Her er hun fra en tidligere anledning. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KNOCKOUT: Ingvild Flugstad Østberg vant dagens 15 kilometer. Her er hun fra en tidligere anledning. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAVOS/OSLO (Dagbladet): Dagens 15 kilometer fristil i Davos gikk uten løpere som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Charlotte Kalla.

Dermed var det knyttet store forhåpninger til Heidi Weng, som imponerte da hun vant minitouren på Lillehammer - hennes første i karrieren.

Hun var stor favoritt sammen med Ingvild Flugstad Østberg, og duoen sørget lenge for en skikkelig thriller i Sveits.

Men da det begynte å dra seg til mot slutten, viste Flugstad Østberg hvem som var sterkest i høyden. Hun slo knockout på Weng og de øvrige utøverne med 7,9 sekunder. Krista Pärmäkoski ble nummer tre.

- Seriøst, er du sikker? Jeg tror det liksom ikke helt, sa Flugstad Østberg etter løpet ifølge TV 2.

- Dette var skikkelig gøy, jeg trodde ikke på det da jeg kom i mål, sier hun videre.

Det var Flugstad Østbergs første verdenscupseier denne sesongen.

Heidi Weng syns på sin side det var rart at hun i det hele tatt ble nummer to i dag.

- I dag var det skikkelig tungt. Det var aldri noen god følelse i denne løypa her, det har jeg aldri hatt. Det blir bra plasseringsmessig, det er helt utrolig egentlig, sier Weng til TV 2.

Leder verdenscupen

Før start sa Heidi Weng at hun trodde flere løpere ville melde seg på nå som det konkurreres litt opp i høyden (1560 meter over havet). Hun tonet samtidig ned favorittstempelet, som hun i stedet ga til verdenscuptoer Ingvild Flugstad Østberg.

- Jeg skal gå så fort jeg kan, så får vi se hva det holder til, sa Weng til TV 2.

Det ble en hard dag på jobb for langrennsjentene, som gikk fem kilometer tre ganger. Ved første passering etter 2,2 kilometer var det nettopp Østberg som tok kommandoen. Hun ledet med snaut åtte sekunder til Weng.

Hjemmehåpet Nathalie von Siebenthal har tidligere langet ut mot Johaug etter dopingsaken. I dag startet sveitseren bra ved å passere på en tredjeplass ved første passering.

Thriller

Ved 8,2 kilometer passerte Weng igjen først, og hun hadde fått en stor luke til neste utøver på lista. Like etterpå passerte Østberg 1,5 sekunder foran Weng, noe som tydet på at vi ville få en thrilleravslutning sett med norske øyne.

De neste 1,8 kilometerne tapte imidlertid Weng fem sekunder til Krista Pärmäkoski. Selv om hun ledet med ti sekunder ned til den finske jenta, var det litt bekymringsfullt. Østberg passerte like etterpå, 4,4 sekunder foran Weng.

- Det blir spennende for de to norske, sa Odd-Bjørn Hjelmeseth da Pärmäkoski fortsatte å øke tempoet i løypa.

Etter 12,2 kilometer viste Østberg hvem som var sterkest for dagen. Hun hadde økt forspranget til Weng, og passerte nesten 13 sekunder foran verdenscuplederen.

Weng gikk i mål til bestetid, men Gjøvik-ekspressen kom kjørende bak. Til slutt var det ingen tvil om hvem som ville ta seieren.

Ragnhild Haga ble nummer sju i lørdagens renn, mens Kari og Silje Øyre Slind endte på henholdsvis 11.- og 19.-plass, skriver NTB.

I morgen er det sprint i Davos.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!