SA FRA SEG PLASSEN: Ingvild Flugstad Østberg sa fra seg sin plass, og er ikke lenger blant de fire utøverne som skal gå 30 kilometer for kvinner for Norge lørdag. Heidi Weng, Astrid Uhrenholt Jacobsen og Marit Bjørgen skal kjempe for Norge sammen med Ragnhild Haga, som tok Østbergs plass. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Ski-VM i Lahti 2017

Flugstad Østberg går ikke tremila - sa fra seg plassen

Ragnhild Haga går morgendagens tremil sammen med Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAHTI/OSLO (Dagbladet): De norske langrennsdamene har herjet i ski-VM. Det har blitt norsk gull i samtlige fem øvelser, og dermed står de for 100 prosent av Norges gullfangst som nasjon i Lahti så langt.

Det ferskeste gullet kom i går da Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant staffeten knusende overlegent foran Sverige og Finland.

Hadde ikke troa

Det skjedde uten Ingvild Flugstad Østberg på laget. Etter å ha vært sikker på å gå, ble hun vraket fra stafettlaget etter å ha gått to dårlige og ett middels løp i VM.

Østberg tok det tungt. Etter lange samtaler med landslagstrener Roar Hjelmeset i går kveld, bestemte hun seg for at hun ikke var klar for å gå tremila.

- Hun føler rett og slett at hun ikke er der hun vil være. Hun hadde ikke helt troa på det. Ergo skal hun ikke gå. Vi har fire andre gode kandidater på denne distansen, og det er moro at Ragnhild Haga skal få gå, sier Hjelmeset.

- Jeg prøvde ikke å overtale henne til å gå, men jeg ba henne tenke gjennom sine tanker, sånn at hun ikke kom til å angre beslutningen, sier Hjelmeset, som dermed tok ut Ragnhild Haga som Østbergs erstatter.

Gråt av glede

Det blir Hagas første distanse i Lahti.

- Jeg er glad for at Ingvild ga meg sjansen. Det står respekt av det valget hun har tatt, for jeg vet hvor glad hun er i å gå skirenn, sier Haga.

Da Østberg ga fra seg plassen fikk hun en god klem av Haga.

- Jeg gråt av glede og trodde ikke det var sant. Jeg måtte bruke hele kvelden i går på å roe meg ned. Samtidig var jeg veldig lei meg på Ingvild sine vegne, for hun da følte at formen ikke var god nok til å gå. Det blir jo veldig blanda følelser, så klart, sier Haga til Dagbladet.

Går for Østberg også

Når hun nå får sjansen er hun ikke i tvil om at hun kommer til å være blant de mest motiverte på startstreken.

- Jeg må være godt innafor topp ti og stå på hele veien fra start. Jeg har i hvert fall ikke tenkt til å gi meg, og hvis jeg klarer det så skal jeg være godt fornøyd med løpet mitt, sier Haga til Dagbladet.

- Og hvis jeg merker kjøret skal jeg tenke litt mer på Ingvild som sitter hjemme, og så skal jeg gi enda litt mer. Jeg går litt for henne også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer