Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM på ski, Lahti 2017

Flugstad Østberg har truffet på alle spådommene så langt. Slik tror hun Lahti-VM ender

Ingvild Flugstad Østberg er beskjeden på egne vegne og forsøker å tone ned forventningene. Likevel spår hun norsk gullfest i VM i Lahti.

OPTIMIST: Ingvild Flugstad Østberg tror på norsk gullfest i Lahti. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
OPTIMIST: Ingvild Flugstad Østberg tror på norsk gullfest i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg kan mer enn å være en av verdens beste langrennsløpere. Hun er også en meget habil fotballspiller med stor intensitet i spillet og enorm løpskapasitet. Og hun er meget god til å spå hvordan skisesongen arter seg.

Denne sesongen har hun nemlig truffet med alle sine spådommer - omtrent på nivå med blekkspruten Paul - som ble et fenomen under fotball-VM i 2010.

- Jeg blir skremt over meg selv, sa Flugstad Østberg til Dagbladet tidligere i sesongen.

Spådommene hun har truffet med, omhandler blant annet Heidi Weng som førjuls- og Tour de Ski-dronningen, vinnere i diverse enkeltrenn og Marit Bjørgens utvikling i sesongen. Da Dagbladet utfordret Gjøvik-jenta på å spå VM-utfallet, svarte hun høflig at det måtte vi komme tilbake til når det nærmet seg VM enda litt mer.

Nå er vi her - én dag før VM i Lahti starter. Slik fordeles kvinnenes medaljer i mesterskapet i de finske skoger om Østberg får rett igjen:

Sprint fristil:

- Det står nok mellom Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla. Maiken er rå når det gjelder og dyktig til å avgjøre viktige renn til sin fordel. Jeg går for henne, jeg. Maiken blir sprintverdensmester foran Stina, spår Flugstad Østberg.

15 kilometer fellesstart med skibytte:

- Marit Bjørgen er favoritt og kommer til å bli VM-dronninga, tror jeg. Heidi Weng er dyktig på overgangen fra klassisk til skøyting. Jeg håper også selv å være med der. Charlotte Kalla, Krista Pärmäkoski og Stina Nilsson er også sterke kandidater. Jeg håper jo at jeg også kan kjempe om en medalje.

DRONNING: Ingvild Flugstad Østberg tror at Marius får se Marit Bjørgen som VM-dronning i Lahti.    Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
DRONNING: Ingvild Flugstad Østberg tror at Marius får se Marit Bjørgen som VM-dronning i Lahti. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lagsprinten:

- Norge vinner. Vi har et sterkt lag uansett hvem vi stiller med. Maiken tar nok sisteetappen uansett, så blir det kanskje meg eller Heidi på første etappe. Det er det vanskeligste laget å bli tatt ut på, så det blir spennende å se hvem det blir. Sverige og Finland er de sterkeste utfordrerne våre i gullkampen.

10 kilometer klassisk:

- Den formen Marit Bjørgen viser og med den rutinen hun har, gjør at det skal bli hardt å slå henne. Jeg håper at jeg kan være med å kjempe der. Heidi Weng og Krista Pärmäkoski kommer til å være høyt oppe. Charlotte Kalla viste veldig god form i SM. Justyna Kowalczyk er også en joker. Hun har et vanvittig toppnivå når hun er på sitt beste. Vi skal ikke lenger tilbake enn til Sotsji til hun vant denne distansen.

Kvinnestafetten:

- Jeg har jobbet i mange år for å komme meg inn på dette laget, så jeg håper jeg er der nå og at vi kan ta dette stafettgullet sammen. Sverige og Finland er de sterkeste utfordrerne også her. Det kan fort bli jevnere enn mange tror. USA er en joker med enorm vinnermentalitet når det gjelder. Tyskland er også en outsider, men havner nok rett utenfor pallen.

30 kilometer fristil:

- Tremila er litt verre. Krista Pärmäkoski og Jessica Diggins er hete kandidater. Jessica er best på fem kilometer, men jeg har en følelse av at 30 km passer henne bedre enn 10 og 15 km. Marit Bjørgen er så klart en veldig sterk gullkandidat, Heidi blir også farlig. Julija Tchekaleva og Charlotte Kalla er gode i fristil. Det blir hardt. Det er sjelden det blir lureløp i damelangrenn. Marit er den største favoritten, mener Gjøvik.jenta.

GULLHÅP: Ingvild Flugstad Østberg tror Maiken Caspersen Falla slår Stina Nilsson og blir sprintverdensmester. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
GULLHÅP: Ingvild Flugstad Østberg tror Maiken Caspersen Falla slår Stina Nilsson og blir sprintverdensmester. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Kort oppsummert: Med Maiken Caspersen Falla som sprintverdensmester, Marit Bjørgen som VM-dronning og best på distanseløpene, samt at Norge har de sterkeste stafettlagene, mener Østberg at Norge har gullfavoritter på samtlige distanser.

- Oi, vi må ikke ha for høye forventinger. Å ta en medalje, er veldig vanskelig og vanvittig stort. Jeg har aldri tatt en individuell mesterskapsmedalje i et VM. Får jeg det skal, jeg være fornøyd, sier Østberg mer beskjedent - men samtidig offensivt på nasjonens vegne.

Spår Sundby-suksess

Når det gjelder herrene tror hun det endelig løsner for Martin Johnsrud Sundby.

- Martin kommer til å bli rå og fortjener et individuelt gull. Det tar han nå. Det er så mange gode norske som kan slå til, som Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Finn-Hågen Krogh og Didrik Tønseth. Det blir spennende å se hva Petter Northug plutselig finner på. Jeg tror han kan komme i form, jeg. Vi har mange norske kandidater, mener Østberg.

Det norske landslaget ladet opp til VM på Sjusjøen og vraket dermed den gode, gamle gulloppskriften i høyden i Seiser Alm. Årsaken var frykten for dårlige snøforhold. Sverige dro imidlertid til det vakre alpelandskapet og har fått fullklaff med både være og snøforhold.

- Det er ikke noe vits å angre, men det er teit å si noe annet enn at det ser veldig fint ut i Seiser Alm. Men vi har hatt det veldig bra i trikkeskinnene på Sjusjøen også. Jeg har hatt suksess med oppladningen i høyden før. Det blir spennende å se hvordan dette vil slå ut, sier Østberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media