Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flugstad Østberg slo Johaug i thriller

Det ble trippel norsk på den fjerde etappen av Tour de Ski.

REVANSJ: Ingvild FLugstad Østberg fikk sin revansj over Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REVANSJ: Ingvild FLugstad Østberg fikk sin revansj over Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Therese Johaug fikk skikkelig kamp av Ingvild Flugstad Østberg på 10-kilometeren tirsdag, og gikk ut sekundet foran lagvenninnen på jaktstarten.

Og det ble en ny thriller.

Johaug fikk noen meter på Flugstad Østberg tidlig i løpet, da sistnevnte hadde et lite fall etter et sammenstøt mellom dem på toppen av en bakke, men hun hentet seg raskt inn igjen.

Duoen byttet på å dra i front, og avstanden til de øvrige økte utover i løpet. Det ble tidlig klart at romvenninnene nok en gang skulle gjøre opp om en etappeseier.

SEIER: Ingvild Flugstad Østberg tok sesongens første seier under den fjerde etappen av Tour de Ski. Bilder fra NRK. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

- Det er ikke ofte Therese blir presset så mye som hun har blitt i denne Touren, mente NRKs Torgeir Bjørn.

Etter to av tre runder var Johaug og Flugstad Østberg nesten 24 sekunder foran tredjeplassen. Flugstad Østberg viste at hun er i kjempeform om dagen.

Johaug forsøkte å få et forsprang opp den siste bakken, men Flugstad Østberg hang på som en klegg. Det gikk dermed mot en spurt.

Der var Flugstad Østberg som ventet sterkest, og fikk sin revansj med 0,4 sekunder.

- Betyr mye

- Det betyr ganske mye. Det var en spesiell start på sesongen for min del, så kan det gå så bra når jeg får på startnummeret. Det betyr mye for meg selv og inni her, sier hun og peker på hjertet sitt.

- Jeg legger ned ganske mye tid og krefter på dette her, sier hun videre.

Therese Johaug mener seieren var fortjent.

- Jeg unner Ingvild så mye denne seieren her. Jeg vet hvor tøft det er å sitte hjemme og se på oss gå skirenn. Det er dette vi trener for året rundt og at hun får til dette løpet i dag unner jeg henne virkelig, sier Johaug til NRK.

Duoen hadde planlagt å gå tøft i front slik at de øvrige ikke tok innpå i sammendraget.

- En ting er løpet her i dag, men en annen ting er Touren sammenlagt. Vi var ikke noe gira på å få innpå Heidi (Weng), Ebba (Andersson) og Neprjajeva, som på en måte er store sammenlagtkandidater. Jeg syns vi jobbet godt sammen uti der. Hun var sterkere enn meg på slutten, men jeg er fornøyd med løpet mitt, sier Johaug videre.

- Fortjent

NRK-ekspert Thomas Alsgaard syns Flugstad Østberg gikk et godt løp

- Det var fortjent det. Kan ikke si noe annet enn det. Hun gikk et bra løp, uttalte Alsgaard.

- Therese så sterk ut, men hun virket litt stresset, mente han.

Startlisten til jaktstarten var på bakgrunn av 10-kilometeren, og ikke Tour-sammendraget.

Johaug ledet Tour de Ski sammenlagt med 21 sekunder ned til Natalja Neprjajeva på andreplass før jaktstarten. Deretter fulgte Heidi Weng (22 sekunder) og Flugstad Østberg (23 sekunder).

Svenske Ebba Andersson var den største trusselen til norsk seier på etappen. Hun gikk ut sammen med Weng elleve sekunder bak tetduoen.

Weng på tredje

Hun håpet at Weng ville være til hjelp for å hente inn forspranget til de to der framme, men ved 3,3 kilometer hadde forspranget økt til nesten 20 sekunder.

Og det var Andersson som forsøkte å ta opp jakten på duoen i front, da Weng måtte gi slipp før utøverne gikk ut på den siste runden.

- Det er litt kritisk med tanke på Touren, mente NRKs Jann Post om Weng, som ble forbigått av Neprjajeva og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Men Weng hevdet seg mot slutten, og ble til slutt nummer tre. Dermed tapetserte Norge pallen.

- Jeg var veldig sliten på den siste runden og hadde egentlig sluppet de andre litt, men så så jeg at de andre også begynte å bli slitne, og da hadde jeg muligheten, sier Weng til NRK.

Neprajeva ble nummer fire, snaut 27 sekunder bak, og var tydelig misfornøyd etter å ha tapt spurten mot Weng. Ebba Andersson ble til slutt nummer seks, slått av Uhrenholdt Jacobsen på femteplass.

- Jeg er skuffet faktisk, sier Andersson til NRK.

P.S. Johaug er 22 sekunder foran Flugstad Østberg og Neprjajeva i Tour-sammendraget etter fire av sju etapper.