Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flugstad Østberg utfordrer Johaug etter superløp: - Jeg skal prøve å vinne verdenscupen

Kunne nesten ikke tro andreplassen i Kollen.

EN OVERRASKENDE GOD DAG: Ingvild Flugstad Østberg vinker til publikum i Holmenkollen etter en imponerende andreplass på tremila i dag.Nå går hun for den største kula.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
EN OVERRASKENDE GOD DAG: Ingvild Flugstad Østberg vinker til publikum i Holmenkollen etter en imponerende andreplass på tremila i dag.Nå går hun for den største kula. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østbergs tiendeplass fra tremila i Falun i fjor, var hennes beste plassering på en tremil før den klassiske Kollen-tremila i dag. 

Der viste Østberg nok en gang ryggen til konkurrentene, og gikk seg inn til en overraskende andreplass. 

- Jeg er jo så fornøyd som at jeg har vunnet. Det er en stor seier for meg, sprudler hun på pressekonferansen etter løpet. 

- Da jeg gikk over mål her i sted var det liksom sånn at, herregud, jeg kan nesten grine nå, jeg er så fornøyd. 

Overrasket over de andre
Det var som vanlig ingenting å gjøre med Therese Johaug. Allerede etter to kilometer forsvant ekspressen fra Dalsbygda. For resten av langrennssirukset handlet det om å kapre andreplassen. 

- Jeg er overraska over at det ikke var noen andre som prøvde å henge på litt, sier Østberg, og slutter seg til rekka av konkurrenter som også er overraska over det samme. 

Alle forventet at noen ville prøve å henge på Johaug, men ingen så for seg at det var akkurat dem som skulle gjøre det. 

- Uansett hvem som hadde prøvd hadde det vært godt gjort å henge på uten å gå på en smell. Det er jo et helt vanvittig annet tempo hun holder, sier Østberg. 

For Ingvild ble det derimot helt perfekt at ingen våget å henge på Therese. Dermed fikk hun fordel av å gå i gruppa bak Therese, og noen kilometer før mål satte hun inn det avgjørende rykket. Da forsvant både Laura Mononen, Heidi Weng og Anne Kyllönen fra bakskiene hennes. 

- Jeg blir litt sånn i sjokk, sjøl. Hvis jeg kunne blitt topp ti her i dag så var det målet plasseringsmessig. Så at jeg blir nummer to... Det er veldig gøy, smiler Østberg. 

Gir seg ikke
Med det vanskeligste løpet i verdenscupen unnagjort åpner det seg en del muligheter for henne. Riktignok er det 172 poeng opp til Johaug i verdenscupen totalt, men det gjenstår blant annet fem sprintrenn og en lang sesongavsluttende tour i Canada før sesongen er over. 

Oppgaven er gedigen, men for Flugstad Østberg virker det som om alt er mulig nå. 

- Jeg skal prøve å ta førsteplassen, sier hun, uten at det virker påtatt. 

- Jeg har jo aldri vært på pallen sammenlagt i verdenscupen. Hvis jeg klarer det er det er det en stor prestasjon for min del. Men selvfølgelig, jeg gir meg ikke før vi er ferdige i Canada. 

- Men jeg tror jeg bare skal ta løp for løp. Jeg skal ikke gi meg jeg.