Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingvild Flugstad Østberg vant i Oberstdorf

Flugstad Østberg vant etter enorm spurt

Ingvild Flugstad Østberg seiret da Jessica Diggins' ski sviktet.

SEIER: Ingvild Flugstad Østberg var sterkest på oppløpet og slo russiske Neprjajeva. 28-åringen tok med det over ledelsen i Tour de Ski. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBERSTDORF (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg lå på 2.-plass før dagens etappe i Oberstdorf, og leverte et nytt kanonløp i Tour de Ski.

Gjøvik-jenta lå i tetgruppa fra start til slutt, men når det hele skulle avgjøres klarte ingen å holde følge. Flugstad Østberg slo Natalia Neprajeva på oppløpet etter en intensiv stakeduell, og leder nå Tour de Ski.

- Dette smakte så utrolig deilig. Det var tøft i løypa i dag. Det legger seg snø i sporet. Jeg tenkte at jeg bare måtte prøve og mørne og mørne og få en luke. Jeg beit tenna skikkelig sammen den siste bakken og de siste 100 meterne. Det smakte skikkelig delig å vinne, sier Flugstad Østberg til NRK.

Jessica Diggins ledet før dagens etappe, men fikk merke naturens nådeløshet. Snøen lavet ned og løperne valgte forskjellige løsninger. Diggins gikk på klisterski og det fungerte ikke. Også Østberg forteller at forholdende gjorde det vanskelig ute i løypa.

- Det var skikkelig tøft, men det var rart også. Jeg følte meg veldig bra, men når det legger snø i sporet, så kan du nesten ikke ta i alt du har for det er litt nyttesløst. Det blitt frustrerende til tider, men når du hører at det blir litt avstander og strekk i feltet så gir det litt ekstra motivasjon til å fortsette å prøve og gå, sier Østberg om .

- Alvorlig for Diggins

Jessica Diggins hadde en knapp ledelse i sammendraget før dagens Tour de Ski-etappe, men amerikaneren fikk raskt lide under forholdene i Oberstdorf, Tyskland.

Diggins' ski glei knapt bortover snøen, og hun havnet raskt bak de andre sammenlagtkanonene. Fortvilet så hun sammenlagtledelsen forsvinne.

- Dette er alvorlig for Diggins. Hun kan tape masse på etappen, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn underveis i løpet.

Flugstad Østberg kunne også fortelle om svært utfordrende forhold i løypa.

- Det var ikke noe stilstudie ute der. Det var nok forskjeller på ski. Jessica tapte mye tidlig. Jeg fryktet at dette kunne bli hva som helst før start. Plutselig var det bra, så var det vanskelig, så var det snø og så var det mindre snø. Det var utfordrende i dag, og man måtte bare prøve å holde seg rolig. Jeg hadde gode ski, sier Østberg til NRK.

Snøen dalte tungt nedover den tyske byen, og flere slet med å få gode ski.

- Du kan gå på klister, tørrvoks eller rubbeski, ingen av delene er særlig bra, sa Fredrik Aukland til Dagbladet.

DÅRLIGE SKI: Den slovenske langrennsløperen Anamarija Lampič fikk store problemer med skiene under dagens Tour de Ski-etappe. Video: NRK Vis mer

Dramatisk sluttspurt

Samtidig som Diggins og en rekke andre løpere knapt kom seg framover, utnyttet andre muligheten til å rykke ifra.

Blant dem var Ingvild Flugstad Østberg, som la seg i tett sammen med en liten gruppe andre løpere. Der var også de russiske stjerneløperne Natalia Neprajeva, Anastasija Sedova og Julija Belorukova, og finske Kristia Parmakoski.

I de siste kilometerne inn mot mål forsøkte Flugstad Østberg å rykke fra resten, men den norske jenta fikk selskap av Neprajeva og Sedova.

Den norske favoritten fikk etter hvert en liten luke, men kunne kjenne russernes pust i nakken. Neprajeva og Sedova nektet å gi seg, og i den siste motbakken før stadion forsøkte førstnevnte å rykke fra.

Det klarte hun imidlertid ikke, og det gikk mot et sluttoppgjør mellom Flugstad Østberg og Neprajeva, som kjørte ned mot stadion sammen. Det ble en ren stakeduell mellom de to, og på oppløpet viste Flugstad Østberg seg som den sterkeste.

- Det er gøy å lede. Jeg har vært i den situasjonen før og vet at mye kan skje på de neste etappene. Det kommer til å bli mange som jager meg i morra, men jeg håper det er mulig å holde unna så lenge som mulig, sier Flugstad Østberg til NRK om veien videre i Tour de Ski.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!