Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flukten til Norge endte i døden

PRAHA (Dagbladet): Flere av de sju kosovoalbanske flyktningene som ble drept under en politijakt på menneskesmuglere i Tyskland torsdag, var underveis til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk politi mottok i løpet av torsdagen og i går et titall telefonhenvendelser fra albanere i Norge som spurte etter pårørende som var med i ulykkesbilen.

- Jeg mottok selv flere av henvendelsene fra pårørende i Norge. De presenterte seg med navn og spurte om deres slektninger var blant de døde og skadde.
Det sier etterforsker Toralf Kirsten ved politiet i den østtyske byen Chemnitz til Dagbladet i går kveld.

Henvendelsene gjaldt både flere av de døde og de 21 som ble skadd da Mercedes-minibussen kjørte av veien ved Freiberg, 20 kilometer nord for den tsjekkisk-tyske grensa. Tilstanden er fortsatt livstruende for flere av de skadde.

To tsjekkere på 18 og 21 år er arrestert, siktet for uaktsomt drap og legemsbeskadigelse. De to tsjekkerne gjennomførte smuglingen av kosovoalbanerne over grensa fra Tsjekkia .

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!