GLIDENS PRIS

FLUORSKANDALEN: Hun forandret alt

Før dette dødsfallet skjønte vi ikke så mye. Nå kan vi ikke forstå at sporten vil seg selv så vondt.

VILLE BARE HJELPE: Toril Stokkebø var bare en av mange skimammaer som gjorde det beste for alle ungene i klubben sin. Nå forandrer hennes historie hele sporten. FOTO: Privat.
VILLE BARE HJELPE: Toril Stokkebø var bare en av mange skimammaer som gjorde det beste for alle ungene i klubben sin. Nå forandrer hennes historie hele sporten. FOTO: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er ikke mer enn drøyt fire år siden regionsavisa for Norges fineste skidistrikt hadde en 1. april-spøk om hvordan flytende glider sprøytet rett i langrennssporet skulle løfte den lokale turistindustrien. Sprøytingen fra den nye spormaskinen ble fortalt å gi både bedre glid og hardere, mer holdbare spor:

- Metoden egner seg best på seinvinteren når det er faste spor og nattekulde, informerte løypebasen på Venabygdfjellet. Han var avfotografert ved siden av sporsetteren som hadde fått montert et par tønner med sprøytefluor på lasteplanet. Initiativtakerne regnet med at tiltaket ville gi en konkurransefordel mot knallsterke nasjonale skinavn som Gålå, Sjusjøen og Skeikampen, og smøringsgiganten Swix var med på spøken. De forsikret leserne av Gudbrandsdølen Dagningen at glideren som ble brukt, var så miljøvennlig som mulig.

- Aprilspøken om Swix som sprøytet glider rett i sporet, utløste mye latter og moro blant påsketuristene på Venabygdsfjellet, fortalte avisa bare noen timer seinere, og hadde rett. Der og da var dette et artig påfunn i anledning felles hygge på den nasjonale narredagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer