Fly forbanna Skullerud så Moldes Champions League-drøm bli knust

- Jeg er ikke veldig rasjonell nå. Bare sint og skuffet.

• Molde - Dinamo Zagreb 3-3 (1-3)

OSLO/MOLDE (Dagbladet): I det som utviklet seg til å bli en absurd fotballkamp, var Molde bare én scoring ifra et mirakuløst comeback da de hentet opp Dinamo Zagrebs 0-3-ledelse og utliknet til 3-3 et kvarter før slutt i den 3. kvalifiseringsruden til Champions League.

Ola Kamara og Harmeet Singh bommet i tillegg på hvert sitt straffespark, mens Vegard Forren fikk rødt kort på stillingen 2-3 i andre omgang.

Likevel var Molde uhyre nære en vanvittig opphenting, men med 4-4 sammenlagt går det kroatiske topplaget videre på bortemålsregelen. Det var Tor Ole Skullerud svært lite fornøyd med, og hamret neven i pleksiglasset på trenerbenken etter at det siste fløytesignalet gikk.

- Jeg er imponert over det vi gjorde i andre omgang. Moralen i laget er fantastisk. Men jeg skjønner ikke hvorfor vi havnet i den situasjonen vi havnet i. For å kunne si noe mer om det trenger jeg litt tid. Jeg er ikke veldig rasjonell akkurat nå. Bare veldig frustert og skuffet. I kvalifiseringen til Europa League i fjor brant vi to straffer og tapte på overtid. At det skulle skje igjen er ikke til å fatte, sier Skullerud til Dagbladet.

Kollapset Etter 1-1 i Kroatia sist uke var det Molde som hadde det beste utgangspunktet før kveldens returmøte med Dinamo Zagreb. Med 0-0 eller seier ville romsdalingene være klar for den siste, altavgjørende playoffen.

Og bare åtte minutter etter at dommer Michael Oliver blåste i gang oppgjøret fikk Ola Kamara muligheten til å skyte Molde enda nærmere Fotball-Europas gjeveste klubbturnering, da den engelske kamplederen ga blåtrøyene et korrekt idømt straffespark.

Dessverre tok ikke spissen vare på sjansen -og sendte i stedet forsøket fra ellevemeteren en halv meter over mål.

Kamara fortvilte. Og det med god grunn. For bommen så raskt ut til å bli skjebnesvanger da de krotiske gjestene viste seg nådeløse foran mål. I perioden fra det 17. til det 22. spilleminuttet satte Dinamo-spillerne inn både 0-1, 0-2 og 0-3.

Hussain tente håpet Omgangen var bare midtveis, men folk begynte allerede da å forlate Aker Stadion. Det som hadde vært et bra utgangspunkt før kampen, virket nå helt håpløst.

Men selv om deler av hjemmepublikummet gikk hjem, nektet Molde-spillerne å gi opp. Anført av den dynamiske midtbanespilleren Etzaz Hussain produserte fjorårets norske serie- og cupmester flere målsjanser.

Like før pause kom også uttelingen, da Hussain avanserte forbi flere Dinamo Zagreb-spillere før han banket ballen over hodet på den portugisiske sisteskansen Eduardo og i mål.

Intet ding for Singh På vei tilbake til midtstreken for å gjøre seg klar til Dinamo Zagrebs avspark, oppildnet den tidligere FFK-spilleren lagkameratene sine til økt innsats.

Og han fikk nærmest en umiddelbar respons i retur.

Etter en suser fra distanse av midtstopper Joona Toivio, ble det etter hvert en kamp mellom Eirik Hestad og Eduardo om å nå ballen først innenfor kroatenes 16-meter. Den duellen vant Hestad som sekundet seinere ble feid i bakken av den tidligere landslagskeeperen til Portugal.

Det betydde et nytt straffespark til Molde. Forhenværende TV 2-kommentator Morten Langli ble applaudert da han utbrøt: «Ding, ding, ding - Harmeet Sing», da midtbaneeleganten scoret for Norges U21-landslag under EM for to år siden.

I kveld, på «Røkkeløkka», skuffet imdlertid Singh stort ved å løfte Moldes andre straffespark i kampen rett i armene på Eduardo.

Absurd kamp Like etterpå gikk lagene til pause, hvor Molde-gutta må ha sittet nærmest vantro i garderoben og lurt på hva som egentlig skjedde i første omgang.

- I pausen pratet jeg utelukkende om de siste 10 minuttene av første omgang. Vi var ikke innom det som var dårlig og alle feilene vi hadde gort. Det var jo åpenbart. Så vi fokuserte på det vi kunne bygge videre på, at vi hadde fått 1-3 og hadde en mulighet. Dessverre holdt det ikke helt inn, forteller Skullerud.

Etter hvilen fortsatte den absurde kampen i det samme, helt spesielle sporet. 52 minutter viste uret til dommer Olvier da han signaliserte for oppgjørets tredje straffespark. Igjen var det Molde som fikk det tildelt.

Mens hele Romsdal holdt pusten, trillet til alt overmål det 21 år gamle bursdagsbarnet Mohamed «Moi» Elyounoussi ballen i mål denne gang.

Med nesten en omgang igjen å spille og bare to mål fra et mirakuløst comeback, gjorde scoringen at Molde fikk ytterligere opp dampen. Spillerne flyttet både beina og ballen langt raskere enn Dinamo Zagrebs tilsynelatende sluttkjørte mannskap, som hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Forren-idioti Med 18 minutter igjen av matchen mistet imidlertid Forren hodet da han kastet seg inn i en voldsom takling. Strengt, men korrekt, dro Oliver opp stopperens andre gule kort for kampen. Dermed ble både fargen rød og Molde én mann mindre.

Uten at det stoppet 20 år gamle Hestad fra å dra seg løs på venstrekanten og slå et banan-innelegg som Kamara flikket i mål bare to minutter seinere.

- Dette er en helt episk fotballkamp, utbrøt TV 2-kommentator Asbjørn Myhre på direkten med god grunn.

Kvarteret seinere måtte imidlertid både Myhre, Molde-spillerne og en sint trener Skullerud avfinne seg med at det norske laget aldri klarte å sikre seg det siste, avgjørende målet som kunne holdt Champions League-drømmen i live.

- Vi gir det bort, selvfølgelig. Alle ser jo det. Vi gjør feil som egentlig ikke er mulig. Men sånn er også fotballen. Derfor er vi veldig skuffet og langt nede akkurat nå, sier Skullerud.

Molde får imidlertid en brukbar trøstepremie når de nå får mulighet til å kvalifisere seg for Europa League i stedet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix