Haaland scoret to og reddet uavgjort

- Fly forbanna

Erling Braut Haaland og Dortmund så ut til å gå på et flaut tap mot bunnlaget Köln, men så dukket nordmannen opp og reddet uavgjort. Etter kampen var han forbanna.

Publisert
Sist oppdatert

Köln - Dortmund 2-2 (1-1)

Kampen om topp-fire og en plass i Champions League er uhyre jevn i Bundesliga. Wolfsburg, Leipzig og Frankfurt vant alle tre sine kamper denne runden. Dortmund og Haaland hadde dermed ikke råd til å kaste bort et eneste poeng.

Med en tidlig Haaland-scoring så virket det som om Dortmund skulle cruise til seier. Så enkelt ble det ikke. Dortmund ble bare svakere og svakere utover i kampen.

Köln snudde fortjent kampen og Dortmund måtte ha en overtidsscoring fra Haaland for å redde uavgjort.

Selv med to mål var Haaland frustrert etter kampslutt.

- Erling Braut Haaland er fly forbanna. Kaster drakta til Jorge Mere som han har slått i to avgjørende dueller og rusler forbanna i garderoben, sa programleder Ørjan Bjørnstad i Viasat-studio rett etter kampslutt.

Jan Åge Fjørtoft forsto nordmannens frustrasjon.

- Det skjønner jeg godt. Du kjemper om topp fire i Tyskland og så tar du med deg blindpassasjerer til Köln. Det er så mye ting i denne kampen som er komplett feil. De har ledelsen, men så gir de fra seg initiativet. Flere ganger følger de ikke den strategien de vil, sa en engasjert Fjørtoft og fortsatte.

- Hva hadde Borussia Dortmund vært uten Haaland? De hadde vært langt nede på tabellen. Sånn som Dortmund fremstår i dag. De skulle utfordre Bayern i år, men de er ikke i nærheten av Bayern som vinner 4-0 med en mann mindre i dag.

God Dortmund-start

Dortmund gikk rett i strupen på hjemmelaget og allerede innenfor det første minuttet hadde de presset fram to feil i forsvaret til Köln.

- Köln får skikkelig kjørt seg her, utbrøt kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Så etter tre minutter kom scoringen. Da dukket selvfølgelig Haaland opp. Spissen fikk en ball i bakrom fra Emre Can. Haaland kom seg foran Jorge Meré i Köln-forsvaret og satt ballen mellom beina på keeper. 1-0 til Dortmund.

- Timingen gjennomløpet, touchen, balansen og avslutningen, alt er verdensklasse, sa Viasat-kommentator Bisgaard Sundet.

Det var nordmannens 20. mål i Bundesliga denne sesongen.

Etter en halvtime så holder Haaland på å lage en kopi av det første målet, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Straffe

Tre minutter seinere skytes ballen opp i hånda på Jude Bellingham og dommeren må ut og se på VAR-skjermen og dømmer så straffe til Köln. Det var ingen lett avgjørelse for dommeren.

- Det er nesten utrolig at han ikke dømmer på den når han står så godt plassert, men så dømmer han straffe når han får se det på VAR.

Ondrej Duda var sikker fra straffemerket og plutselig sto det 1-1.

Dortmund mistet initiativet etter den scoringen og Köln spilte seg virkelig opp etter sin veldig svake start. Dortmund fikk et par nesten-muligheter på tampen av omgangen, men klarte ikke å sette ballen forbi Köln-keeper Timo Horn.

Köln tok over

Etter pause fortsatte den positive trenden til Köln og det var hjemmelaget som var det best laget i starten av den andre omgangen.

- De kjører over Dortmund her, utbrøt kommentator Erling Bisgaard Sundet.

Da var det heller ikke ufortjent når Ismail Jacobs dunket ballen i krysset og sendte Köln opp i 2-1.

Erling Braut Haaland var lite involvert i den andre omgangen og det var veldig tydelig at han var frustrert. Nordmannen slo ut med armene og kjeftet på både seg selv og medspillere.

- Dortmund har gjort feil på feil på feil, mente kommentator Bisgaard Sundet.

Med et kvarter igjen å spille lå Dortmund under 2-1 og det var lite som tydet på at de skulle klare å snu kampen.

Men Dortmund har Haaland og etter 79 minutter dukket han opp og var bare centimetere unna å score igjen. Headingen hans gikk imidlertid i stanga og passet det som var en frustrerende omgang.

Fire minutter seinere var han frampå igjen. Ballen falt ned til nordmannen som sto på 16 meter. Avslutningen gikk like utenfor. Det ville seg ikke for nordmannen.

På det tredje skulle det skje for Haaland. Nordmannen kom seg foran på et innlegg langs bakken og satt inn 2-2. Dermed reddet han uavgjort for Dortmund, men det var tre poeng de egentlig trengte.

Nå ser det vanskelig ut i kampen om topp-fire for Dortmund og Haaland som i er

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer