Fly forbannet Jarstein skaper overskrifter i Tyskland

- Keeperens andre ansikt.

(Dagbladet): Lørdag gikk Hertha Berlin på et svært overraskende 1-2-tap hjemme for Darmstadt i Bundesliga. Laget er dermed sjanseløs på fjerdeplassen, noe som gir mulighet for spill i Champions League.

I tyske hovedstadsaviser er det ikke bare tapet som skaper etterdønninger. Også en fly forbannet keeper, Rune Almenning Jarstein, figurerer i overskriftene.

- Keeperens andre ansikt. Rune var som en vulkan, skriver Berliner Kurier.

Kokte over Det var i det 83. minutt at det kokte over for nordmannen. Sandro Wagner sendte gjestene opp i 1-2. Så gjorde han noe han absolutt ikke burde gjort: Han løp bak mål og feiret vilt foran supporterne til Hertha Berlin.

Wagner spilte i Hertha fra 2012 til 2015. Handlingen kan på godt norsk oppsummeres i én setning: Ren og skjær idioti.

Jarstein tente i alle fall på alle plugger. Han sa klart ifra hva han mente om den type provokasjon. Det førte til at dommeren ga ham gult kort. Det samme fikk Wagner, som seinere ble utvist foran 60 000 tilskuere på Olympiastadion.

Marsjerte i garderoben Berliner Kurier skriver videre at Jarstein ikke ville takke fansen i den såkalte Ostkurve etter kampen. I stedet marsjerte han rett i garderoben og sparket til en søppelbøtte med full kraft.

Etter kampen sa keeperen, ifølge avisa:

- Det er best at jeg ikke sier noe nå. Kanskje snakker jeg om noen dager.

God sesong Jarstein har hatt en god sesong for Hertha. Han har tatt plassen som førstekeeper fra Thomas Kraft. I en periode slapp han omtrent ikke inn mål.

De siste fem-seks kampene har det raknet for Hertha Berlin. Det som så ut til å bli en sensasjonell tredjeplass er - per i dag - en sjetteplass.

Én runde gjenstår før sommerferien. Hertha møter Mainz borte.

Jarstein har havnet i overskriftene for sitt temperament også i Norge. Han har knyttet dette til ekstrem vinnervilje.

PROVOSERTE HERTHA-FANSEN:  Sandro Wagner (t.h.). Foto: NTB Scanpix
PROVOSERTE HERTHA-FANSEN: Sandro Wagner (t.h.). Foto: NTB Scanpix Vis mer