Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Fly forbannet Start-trener

Nektet spillerne å snakke. Måtte selv hentes ut av garderoben. - Jeg tar skylda.

SKUFFET: Start-trener Mark Dempsey var et oppkok av følelser etter kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SKUFFET: Start-trener Mark Dempsey var et oppkok av følelser etter kampen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Start – Vålerenga 1-6

KRISTIANSAND (Dagbladet): Start-trener Mark Dempsey (54) var full av følelser etter 1-6-tapet for Vålerenga lørdag kveld. Han nektet spillerne å prate med mediene etter dunderfiaskoen på Sør Arena.

Selv tok han ansvaret for tapet. Start-treneren var misfornøyd med de taktiske disposisjonene i pausen. Da sto det 1-2. Til slutt ble det 1-6.

Flere pressefolk reagerte på at Dempsey stengte spillerne inne i garderoben etter kampen. Bare Elliot Käck kom ut og snakket med lokal media. Han alle ville prate med - Simon Larsen - ristet på hodet da pressefolk vinket ham bort. Den tidligere Vålerenga-spilleren fikk rødt kort etter fem minutter.

SOLID NEDTUR: Mark Dempsey (til venstre) var ikke høy i hatten på sidelinja.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SOLID NEDTUR: Mark Dempsey (til venstre) var ikke høy i hatten på sidelinja. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Slik begrunnet Dempsey spillernes taleforbud:

- Dette er unge spillere. Dere (mediene) kan manipulere dem, og ta dem inn i situasjoner som de ikke ønsker å være i. Det er sånn dere prøver å gjøre med meg. Men jeg er hakket mer erfaren.

Under press

Den tidligere assistenten under Ole Gunnar Solskjær er under press etter tre tap på fire kamper.

Etter 4-1 mot Tromsø i åpnigskampen har tapene kommet på stripe for engelskmannen. At det bare kom 5007 tilskuere på Sør Arena, bør også få alarmklokkene til å ringe.

På ett tidspunkt så Dempsey seg lei av å prate med mediene lørdag kveld. Han gikk inn i garderoben, men ble overtalt til å komme ut igjen.

Mye av kampen ble ødelagt da Start-kaptein Simon Larsen ble utvist etter fem minutter. Vålerenga gikk opp i 2-0 de neste 20 minuttene. Men så reduserte Start og det var full kamp igjen. Dempsey byttet ut Eirik Wichne i pausen og satte inn Aremu Afeez.

I andre omgang raknet det fullstendig. 1-6 er under alle omstendigheter et grusomt resultat. Og etterpå reagerte manageren med å beskytte spillerne.

- Det er jeg som bestemmer. Det er jeg som er manageren, uttalte 54-åringen i katakombene på Sør Arena. Han syntes ikke situasjonen med Larsen - da han forsøkte å stoppe Bård Finne fra å komme forbi - var rødt kort. Men han skjønner hvorfor dommer Kai Erik Steen ga kortet.

Etter kampen reagerte Dempsey på at dommeren sa følgende til en av hans spillere, Tobias Christensen: «Slutt å klage, du har tapt 1-6.»

- Uakseptabelt, mente han og gikk inn dommergarderoben for å få en forklaring på uttalelsen.

Start ligger nest sist etter fire kamper. Vinner Stabæk over Tromsø søndag, synker sørlendingene rett til bunns.

Godt humør

Mer humør var det i Vålerenga-leieren etter kampen. Trener Ronny Deila legger ikke skjul at det har vært noen tøffe dager etter 1-4-tapet for Strømsgodset sist helg.

Om lørdagens festseier sier VIF-bossen:

- De første 20 minuttene var bra. Så sovnet vi og satte ikke press på dem. Det fikk vi rettet opp i pausen. Etterpå hadde vi full kontroll.

Deila fortsetter:

- Det er alltid tøft å gå inn i en bortekamp etter det vi har vært igjennom. Måten vi gjorde det på i dag synes jeg er imponerende. Vi må bare bygge på dette her.

- Det har flagret rundt ørene dine den siste tida. Hvordan har du opplevd dette?

- Det er sånn hele tida, spesielt i en klubb som Vålerenga. Alle vil slå oss. Det er alltid store forventninger, det må jeg og spillerne takle. Jeg tror vi må drite i alle forventninger. Vi må prøve å være det beste av hva vi kan være, så får vi se hvor vi havner til slutt.

- Vil for mye

Deila fortsetter:

- Gutta vil mye, kanskje litt for mye. Det gjelder sikkert meg selv også. Vi må kunne ha det litt moro, slappe av og smile litt også. Det har vært litt for mye higen etter å innfri forventningene. Da er det lett for at energien forsvinner.

Vålerenga møter Molde hjemme i neste kamp. For Start venter Rosenborg borte.

Det gjør ikke situasjonen lettere for et hardt presset Start-lag:

- Nitrist

- Huffameg. Folk reiser seg, rister på hodet og går hjem. Det kan man jo forstå, skrev TV 2-ekspert og Start-supporter Jesper Mathisen underveis på Twitter.

- Klanen og Enga gode, mens Start fort kan stå med tre poeng etter seks kamper. RBK og Stabæk borte i de to neste kampene. Blytungt. For en nitrist forestilling av hjemmelaget, selv om man spiller med 10 mann i 85.

Eliteserien
Molde43018-59
Vålerenga530210-99
Sarpsborg42207-38
Haugesund42116-37
Brann32104-17
Tromsø42029-76
Ranheim32016-66
Rosenborg41217-45
Strømsgodset41218-75
Kristiansund41124-54
Odd41124-54
Lillestrøm41125-74
Sandefjord41126-94
Bodø/Glimt41033-73
Start41036-123
Stabæk30214-72

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!