<strong>OPPGITT:</strong> &nbsp;Daniel-André Tande var ikke fornøyd med det som skjedde i første omgang i lagkonkurransen i Holmenkollen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
OPPGITT:  Daniel-André Tande var ikke fornøyd med det som skjedde i første omgang i lagkonkurransen i Holmenkollen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Raw Air

Fly forbannet Tande snakket så stygt at NRK sensurerte ham

Hoppkommentator Christian Nilssen: - Det var klar tale. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det gikk ikke de norske hoppernes vei i lagkonkurransen i Holmenkollen lørdag kveld. Østerrike vant foran Tyskland og Polen - med Norge på fjerdeplass.

I et intervju med NRK etter første omgang kokte det over for frontmannen Daniel-André Tande. 23-åringen mente han hadde «møkkaforhold» og at han ble sluppet for tidlig ut fra bommen i det første hoppet.

Dette ga Tande også kraftig uttrykk for i NRK-intervjuet. I løpet av et drøyt minutt brukte han ordet «jævlig» fem ganger under direktesendingen. Da NRK la ut klippet seinere - knyttet til en nettsak om «rasende Tande» - valgte kanalen å bruke pipelyd hver gang hopperen sa ordet «jævlig». Eller på godt norsk: NRK sensurerte Tande.

- Ja, det var klar tale, uttalte kommentator Christian Nilssen til ekspert Johan Remen Evensen på direkten etterpå.

- Ja, jeg synes det er bra at dette betyr mye for ham. At han får ut litt av det til Andreas Hagen (intervjuer), det er bare fint.

Du kan se det opprinnelig intervjuet 41 minutter og 45 sekunder ut i denne linken. Det sensurerte intervjuet kan du se i denne linken.

Plusspoeng

Tande fikk 5,5 plusspoeng etter det første hoppet på 121 meter. Plusspoeng er en kompensasjon for dårlige værforhold, men det lønner seg for hopperne å ha gode forhold. Opp til Polen på andreplass skilte det til slutt bare 3,6 poeng. Og trolig forsto Tande tegningen i pausen.

<strong>FRUSTRERT:</strong> Daniel-André Tande var tydelig oppgitt da han landet på sletta etter det første hoppet i lagkonkurransen lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Daniel-André Tande var tydelig oppgitt da han landet på sletta etter det første hoppet i lagkonkurransen lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Intervjuet med NRKs Andreas Hagen foregikk slik:

Hagen: - Det blir sagt fra kommentatorene våre at du hadde veldig tøffe forhold, Daniel-André Tande. Hvordan opplevde du det selv nedover der?

Tande: - Ja, jeg føler at jeg gjør et jævlig bra skihopp. Og jeg blir jævlig irritert når jeg gang på gang for så jævla møkkaforhold. Det begynner jeg å bli jævlig lei av nå. Det virker som om de prøver å ødelegge sjansene mine med vilje. Jeg blir så irritert. Når jeg ser at andre får opp mot 12 minuspoeng og jeg blir sluppet på fem plusspoeng, det synes jeg blir for dumt. Rett og slett.

Hagen: - Du mener at du ikke burde blitt sluppet ut der?

Tande: - Jeg mener de kunne ventet litt, så det i alle fall roet seg litt mer. Du er litt kjørt når du har fem plusspoeng og hopperen bak deg får seks minuspoeng. Da er du litt kjørt.

Hagen: - Hva tenker du om denne lagkonkurransen nå, sett med norske øyne?

Tande: - Nei, det virker jo lovende. Jeg gjør et solid hopp, og greier å karre meg langt ned. Heldigvis ødelegger det ikke så altfor mye, men jeg mister jævlig mye poeng, da.

Frustrert

Tande har hatt en formpil som har pekt nedover de siste ukene. Han ligger fortsatt på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt, men har ikke vært på pallen siden midten av januar.

Også da han møtte Dagbladet etter rennet var han tydelig frustrert.

- Nok en fjerdeplass, det begynner å bli mange denne sesongen?

- Litt for mange.

- Hva tenker du om det?

- I dag har vi jævlig stang ut. Det er ekstremt surt nå vi som lag føler at vi hopper ganske solid. Vi var vel det eneste laget i toppen som hadde to stykker med møkkaforhold i første omgang. Det gjør det jævlig tungt å prøve å holde følge med de andre. De hoppet godt på ski og hadde vesentlig bedre forhold.

Roligere

Noen roligere var han da han møtte sin nye kjæreste, Anja Nymoen Søberg, etter å ha snakket med pressen. De utvekslet et kyss på sletta.

- Jeg er en veldig emosjonell person, har Tande sagt til Dagbladet. Han hater å tape, og som han sier: «Skal du bli en vinner, må du også hate å tape.»

Klokka 14.15 søndag er det individuelt hopprenn i Holmenkollen. Så får vi se hva slags forhold som møter nordmennene denne gang.

<strong>HYGGELIG MØTE:</strong> Kjæresten Anja Nymoen Søberg (til venstre) møtte Daniel-André Tande med et smil og et kyss på sletta i Holmenkollen etter lagkonkurransen. Her er Tande i prat med NRK-ekspert Johan Remen Evensen (til høyre). FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
HYGGELIG MØTE: Kjæresten Anja Nymoen Søberg (til venstre) møtte Daniel-André Tande med et smil og et kyss på sletta i Holmenkollen etter lagkonkurransen. Her er Tande i prat med NRK-ekspert Johan Remen Evensen (til høyre). FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer