HISTORISK SNUOPERASJON: Simon Gagne feirer målet som snudde 0-3 til 4-3 for Philadelphia Flyers i nattas sluttspillkamp mot Boston Bruins. Det betyr også at Flyers snudde 0-3 til 4-3 i best av sju kamper. Foto: Michael Dwyer, AP/Scanpix
HISTORISK SNUOPERASJON: Simon Gagne feirer målet som snudde 0-3 til 4-3 for Philadelphia Flyers i nattas sluttspillkamp mot Boston Bruins. Det betyr også at Flyers snudde 0-3 til 4-3 i best av sju kamper. Foto: Michael Dwyer, AP/ScanpixVis mer

Flyers videre etter å ha tapt de tre første kampene

De første som har klart det i NHL siden 1975.

|||

Simon Gagne kronet et historisk comeback med vinnermålet da Philadelphia Flyers vendte 0-3 til seier 4-3 og sendte Boston Bruins ut av NHL-sluttspillet i natt.

Flyers ble det tredje NHL-lag som har gått videre i sluttspillet etter å ha tapt de tre første kampene, og det første siden 1975. Ikke nok med det. Laget lå også under 0-3 i den sjuende kampen fredag, men vendte til seier på bortebane.

- Det er vanskelig å fatte, men vi greide det. Vi kunne gitt opp da vi lå under 0-3, men vi kjempet bare videre, sa Gagne. Han ble matchvinner i overtallsspill 7.08 minutter før slutt, etter at Bruins ble straffet for å ha for mange spillere på isen.

- Vi greide ikke å holde fast på strategien vår, og så mistet vi hodet, sa Bruins-kaptein Zdeno Chara.

Michael Ryder og Milan Lucic (2) ga Bruins en tidlig 3-0-ledelse, og publikum trodde at faren for en ydmykende sluttspillexit var over. Men James van Riemsdyk ga Flyers håp med redusering før første pause. Tidligere Vålerenga-spiller Scott Hartnell gjorde 2-3, og Danny Briere utlignet på pasning fra Hartnell.

Enkelt

- Vi fikk aldri panikk. I stedet begynte Bruins å bli nervøse, og vi spilte enkelt, sa Gagne.

Bruins greide bare 11 skudd på mål i de to siste periodene, og Michael Leighton reddet alle sammen. Flyers-reserven fikk sjansen da Brian Boucher skadet kneet i 5. kamp, og han har storspilt.

De eneste andre NHL-lag som har vendt 0-3 til 4-3 i best av sju kamper er Toronto Maple Leafs i 1942 (mot Detroit) og New York Islanders i 1975 (mot Pittsburgh). De 159 andre lagene med 3-0-ledelse greide alle å ta seg videre.

I basketballserien NBA har intet lag vendt 0-3 til avansement, mens det har skjedd bare en gang i Major League baseball.

Askeladder

Flyers møter Montreal Canadiens i semifinalen, et oppgjør mellom sluttspillets to askeladder. Begge fikk 88 poeng i grunnserien og tok sluttspillplass med ett poengs margin. Sisteseedede Canadiens har hittil slått ut grunnseriens beste lag Washington Capitals og tittelforsvarer Pittsburgh Penguins.

- Vi har enorm selvtillit etter det vi har utrettet, men det har motstanderen vår også, sa Hartnell.

Søndag spilles første semifinale i Philadelphia.

(NTB)