Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flyfast: - Kaotisk

Eliteserielaget Mjøndalen forsøker å komme seg hjem fra treningsleir. Det er bare ett problem: Alle fly til Norge er innstilt.

USIKKER: Mjøndalens trener Vegard Hansen forteller at laget ikke vet hvordan de skal komme seg hjem fra Tyrkia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
USIKKER: Mjøndalens trener Vegard Hansen forteller at laget ikke vet hvordan de skal komme seg hjem fra Tyrkia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Coronapandemien får Tyrkia til å stanse flyginger til og fra ni europeiske land - inkludert Norge.

Forbudet trer i kraft lørdag morgen og varer i første omgang fram til 17. april.

Det er dårlig nytt for eliteserielaget Mjøndalen.

Corona-fast

Tidligere denne uka dro A-lagstroppen på treningsleir til Tyrkia. Etter planen skulle de være der til neste lørdag, men torsdag denne uka kom beskjeden om at all idrett i Norge er stoppet fram til 15. april.

Dermed bestemte A-laget seg for å reise hjem igjen, og booket om billettene til denne helga. Etter planen skulle ni stykker dra hjem lørdag morgen, før resten reiste hjem søndag. Det omtalte Eurosport tidligere fredag.

- Vi hadde håpet å komme oss hjem nå og i karantene. Hadde vi fått trene her så hadde det vært greit, men når vi ikke kan det så er det fint å komme seg hjem, forklarer Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Dagbladet.

Så langt høres alt vel og bra ut.

Men i dag kom altså Tyrkia med beskjeden om at all flytrafikk til Norge blir stoppet.

KASTET FLASKE: Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund ble angrepet av en Odd-supporter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Usikker

Det gjør at de to flyene Mjøndalen-spillerne skulle ta er innstilt, og akkurat nå vet de ikke hvordan de skal komme seg hjem.

Mjøndalen-spillerne bor i nærheten av havnebyen Side, som ligger cirka midt mellom Alanya og Antalya. Hansen påpeker fort at de bor på et flott hotell og har nok av mat, så de lider ingen nød.

Men de vil hjem til Norge så fort som mulig.

- Hva nå?

- Akkurat nå er situasjonen kaotisk og usikker. Jeg tør ikke tippe på hva som skjer framover. Vi håper å komme oss hjem i begynnelsen av neste uke, men akkurat nå er det vanskelig å spå, sier Hansen til Dagbladet.

De har startet planleggingen av hjemreisen fra scratch igjen, men får blant annet hjelp av reiseoperatøren Connections og NTF (Norsk Toppfotball).

Flere av spillerne på laget har allerede sjekket at det er et døgn og 18 timer hjem i buss, mens de mer seriøst ser på løsningen om å komme seg hjem via et annet land.

- Det er fint vær her, så vi skal klare oss, men vi har spillere med både familie og barn hjemme. Det er noen som, naturlig nok, syns dette er mer problematisk enn andre. Det er lett å tenke det verste umiddelbart.

Og hva er det verste?

- Vi får håpe å komme oss hjem før 17. april …

Det er altså datoen som Tyrkia skal åpne opp for fly igjen. Altså om 35 dager. Så gjenstår det og se hvor behjelpelig president Erdogan og tyrkiske myndigheter er overfor bruntrøyene.

Hele Norges coronakart