Flygende hollender reddet Liverpool

Slet seg videre i Europaligaen.

Raget høyest: Dirk Kuyt scoret det avgjørende målet på hodet i kampen mot Sparta Praha på Anfield i Europaligaen. Foto:EPA/LINDSEY PARNABY
Raget høyest: Dirk Kuyt scoret det avgjørende målet på hodet i kampen mot Sparta Praha på Anfield i Europaligaen. Foto:EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

(Dagbladet): Liverpool-Sparta Praha 1-0 (0-0)

Liverpool måtte klare seg uten kaptein Steven Gerrard som ikke ble kvitt sin skade i tide til å hjelpe sine lagkamerater på Anfield i kveld. Skadesituasjonen til engelskmennene ble ikke bedre av at både Martin Kelly og Daniel Agger måtte ut med skade i løpet av kampen.

Den første omgangen bølget frem og tilbake, og begge lag hadde noen gode sjanser til å ta ledelsen. Nærmest for Liverpool var N'Gog og Meireles, sistnevnte med en avslutning fra fem meter som gikk like over.

Liverpool var gode i det offensive spillet, og særlig backen Kelly kom med mange gode innlegg fra sin backposisjon. Dessverre for Liverpool måtte backen ut med skade før den andre omgangen.

Fire midtstoppere Skadeproblemene første til at Liverpool måtte spille med fire midtstoppere i den andre omgangen. Wilson ble brukt på venstreback hele kampen, og Carragher tok over høyrebacken til Kelly.

Liverpool slet lenge med å skape sjanser i den andre omgangen, og mange frykter ekstraomganger da kampen nærmet seg slutten. Det var før Kuyt levde opp til navnet som den flygende hollender. Han raget høyest på en corner, og stanget Liverpool i ledelsen fem minutter før slutt.

Sparta Praha klarte ikke å sette noe press på hjemmelaget i sluttminuttene, og Joe Cole burde avgjort kampen etter en god kontring like før full tid.

Dermed ledet Kenny Dalglish laget til seier i sin første europacup-kamp på Anfield.

Liverpool gikk videre til neste runde i Europaligaen med 1-0 sammenlagt.

Matchvinner: Liverpool er klar for åttedelsfinale i Europaligaen. Foto: AFP PHOTO/ Howard Walker
Matchvinner: Liverpool er klar for åttedelsfinale i Europaligaen. Foto: AFP PHOTO/ Howard Walker Vis mer