Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flyvende maur i Wimbledon

Flygende maur skapte harme for tennisstjernene: - Har aldri sett noe liknende

Wimbledon invadert av insekter.

PLAGSOMT: Wimbledon ble onsdag invadert av flyvende maur. Her er det Steve Johnson som får merke deres nærvær. Foto: AP Photo/Alastair Grant
PLAGSOMT: Wimbledon ble onsdag invadert av flyvende maur. Her er det Steve Johnson som får merke deres nærvær. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verdens kanskje gjeveste tennisturnering, Wimbledon, er inne i dag tre. Stjernene kjemper for avansement i turneringa, men det er mer enn bare motstanderne som gir dem hodebry.

Tirsdag ble nemlig Wimbledon-banene invadert av flygende maur. Det melder flere britiske aviser, blant annet Daily Telegraph.

Både spillere og publikum fant disse skapningene svært irriterende, og slet med å holde fokus på spillet.

- Plagsomt

Spesielt brysomme skal insektene ha vært ved bane 18, der Nikoloz Basilashvili og Sam Querrey kjempet om å ta seg til tredje runde i turneringa.

- Jeg har aldri sett noe liknende. Det var plagsomt i 30-45 minutter, og jeg vet ikke hva det var. De ble borte etter en stund, men hvis det hadde blitt verre hadde jeg bedt om stopp i spillet, for de traff meg i fjeset da jeg prøvde å slå ballen. Jeg tapte også det settet, da maurene kom, sier Querrey, som vant duellen.

PÅ PARINGSFERD: De flyvende maurene er inne i en fase der de forflytter seg for å pare seg. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
PÅ PARINGSFERD: De flyvende maurene er inne i en fase der de forflytter seg for å pare seg. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF Vis mer

Han prøvde også å ta det opp med dommeren.

- Han bare flirte. «Åh, det er blomstene, insektene er lykkelige». Han avfeide det liksom som om det ikke var så farlig, sier Querrey til The Telegraph.

Flying Ant Day

De flygende maurene fikk også forstyrret verdensener Andy Murray i hans kamp tirsdag.

- Det er et naturlig fenomen, og det skjer over hele landet. Jeg er redd vi bare må tåle det, sa en talsmann for Wimbledon til Daily Telegraph.

Ifølge The Independent er det snakk om «Flying Ant Day» - perioden der maurene er inne i en reproduksjonsfase.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!