Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flygeren som ikke ville lande

Det skjedde noe med Roar Ljøkelsøy i år. Han bestemte seg for å sveve.

Det hadde gått 10 år siden Roar Ljøkelsøy kom med på landslaget, men fortstatt ventet han på det store gjennombruddet. Det gjorde norsk hoppsport også, men 2004-sesongen skulle gi i overflod.

-  Det er vanskelig å beskrive hvor stort dette er, sa Ljøkelsøy etter å ha blitt den første norske verdensmester i skiflyging siden Ole Gunnar Fidjestøl vant i 1988.

Det startet i Oberstdorf noen uker tidligere: Svevene i Planica var vendepunktet.

Tidenes skihopp -  Midtveis bestemte jeg meg for ikke å gi meg før jeg landet i bånn. Jeg kom høyt, men var aldri redd. Det var bare å stå på, fortalte Ljøkelsøy overlykkelig.

Hva han snakket om?

-  Det er kanskje det beste skiflygingshoppet som noen gang er gjort. Det er et sånt hopp jeg har drømt om å gjøre når jeg har sittet og tenkt for meg selv. Et drømmehopp.

226 meter med sårt trengt selvtillit.

Roar Ljøkelsøy var en god hopper også før 2004, men mislyktes for ofte i de viktigste rennene. Psyken holdt ikke, men han trente og trente til noe skjedde.

Svevet I Planica lå han på andreplass bak finske Kiuru før den fjerde og siste omgangen. Så følger lyden av ski som fyker over snøen, vinden som tar tak i kroppen og deretter stillheten.

En stillhet Ljøkelsøy vil fortelle sine barnebarn om, og et svev som varer og varer foran tusenvis av øyne. Så kom jubelbrølet. Roar vant med 18 poeng på Janne Ahonen.

Kongen av Planica Dagen etter avgjorde Ljøkelsøy lagkonkurransen til Norges fordel.

-  Med sistehoppet sitt viste Roar at han er kongen av Planica. Han er bare helt suveren, slo hoppsjef Jan-Erik Aalbu fast etterpå.

Selvfølgelig. Roar svever.

FAKTA

Roar Ljøkelsøy

Født: 31.05.1976 i Orkdal

Klubb: Orkdal IL/Trønderhopp

Skilengde: 263 cm

Høyde: 180 cm

Vekt: Hemmelig

Meritter: Skiflygingsverdensmester i Planica 2004. Seks verdenscupseirer (Sapporo, Granåsen og Engelberg i 2003. Sapporo to ganger og Oberstdorf i 2004).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media