Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flygind fire tusendeler unna pallen

Må vente på palldebuten.

NESTEN: Mikael Flygind Larsen var ikke langt unna en pallplass i Berlin. Foto: REUTERS
NESTEN: Mikael Flygind Larsen var ikke langt unna en pallplass i Berlin. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skøyteløperen Mikael Flygind Larsen (28) manglet fire tusendels sekund på å få sin debut på seierspallen i verdenscupen.

Holmestrandmannen gikk inn til samme tid som nederlenderen Simon Kuipers på 1000 meter, men ble dømt bak med 4/1000 sekund. Likevel er fjerdeplass karrierebeste for 28-åringen.

Sist helg toppet Flygind Larsen merittlisten med femteplass på 1500 meter. Fra før hadde han en sjetteplass som beste plassering. I Heerenveen endte han på sjuendeplass på 1000-meteren.

Dermed ser vestfoldingen omsider ut til å ha stabilisert seg i verdenstoppen på mellomdistanse.

Amerikanske Shani Davis var i en klasse for seg og vant løpet på 1.08,82 minutt, mens sørkoreanske Lee Kyou-hyuk endte på annenplass. Med 1.09,11 på både Flygind Larsen og Kuipers, skilte bare 3/100 sekund opp til Lee.

Nordmannen ligger på femteplass i verdenscupen totalt etter to løp. Davis, olympisk mester på 1000 meter både i Torino 2006 og i Vancouver sist vinter, har vunnet begge løpene på distansen så langt og leder klart sammenlagt.

- Gratulerer til @flygindlarsen med en sterk 1000 meter. Han trenger bare litt lengre skøyteblader eller litt mer flaks, skriver Håvard Bøkko på Twitter.

Davis var ubeseiret på distansen i verdenscupen sist sesong.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!