KARRIEREBESTE: Mikael Flygind Larsen fikk en fin åpning på verdenscupsesongen. Sjuendeplassen var karrierens beste plassering på 1000 meter for 28-åringen. Foto: REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos
KARRIEREBESTE: Mikael Flygind Larsen fikk en fin åpning på verdenscupsesongen. Sjuendeplassen var karrierens beste plassering på 1000 meter for 28-åringen. Foto: REUTERS/Toussaint Kluiters/United PhotosVis mer

Flygind Larsen med karrierebeste

Kom på 7. plass i Heerenveen.

Mikael Flygind Larsen fikk en fin åpning på verdenscupsesongen. Sjuendeplassen var karrierens beste plassering på 1000 meter for 28-åringen. Vestfoldingen gikk inn til 1.09,39 i Heerenveen. Tidligere hadde Flygind Larsen to åttendeplasser på distansen som bestenotering. — Dette var veldig positivt. Det er jevnt foran meg, og jeg er der jeg håpet jeg skulle være fra start. Jeg kunne fort blitt nummer fire, sa Flygind Larsen til NTB. Fortsatt har han en del å jobbe med på åpningen av løpet. De første 200 meterne ble passert på 17,0, men så satte Holmestrand og Botne-løperen opp farten. — Jeg har slitt med åpningen, og det er min dårligste del av løpet. Jeg visste at jeg var på gang, men har litt igjen fortsatt. Jeg håper jeg kan klatre ned til 16,8. Det er bare to tideler, men da drar jeg med meg mer fart utover i løpet.
Strekk Han fikk en strekk i lysken under NM, men skaden plaget ham ikke nå. — Jeg kjenner litt antydning til den. Jeg gjorde nok lurt i å stå av sist helg, mente Flygind Larsen. Landslagstrener Jarle Pedersen var fornøyd med sin eneste løper som var i aksjon i A-gruppene fredag. — Vi har sett Mikael gå fort på trening og har ventet på det. Vi var litt usikre på om lysken skulle holde, og om han hadde formen og farten inne, sa Pedersen til NTB. Flygind Larsen var like under sekundet bak amerikanske Shani Davis. Davis går for privatlaget til Peter Mueller og vant 1000-meteren med 11 hundredelers margin ned til Stefan Groothuis. Simon Kuipers tok tredjeplassen 28 hundredeler bak Davis. Amerikaneren fortsatte der han slapp sist sesong. Da forsvarte Davis OL-gullet sitt på distansen og vant alle 1000-meterne i verdenscupen.
Njåtun-pers Et annet norsk lyspunkt fredag var Ida Njåtuns seier i B-gruppen på 1000 meter. Asker-løperen gikk inn til 1.17,73, som er en forbedring av hennes personlige rekord med 0,19 sekunder. — Hun «perset» klart og gikk ett sekund raskere enn i NM sist helg, sa Pedersen. Med seieren får 19-åringen plass i A-gruppen på 1000-meteren i Berlin neste helg.

(NTB)