Flygind Larsen på pallen for første gang

- Da jeg minst ventet det, sier 28-åringen.

SEINT, MEN GODT: I en alder av 28 år kunne Mikael Flygind Larsen omsider klyve opp på pallen, etter tredjeplass på 1000-meteren i Moskva. Foto: (AP Photo/Ivan Sekretarev)
SEINT, MEN GODT: I en alder av 28 år kunne Mikael Flygind Larsen omsider klyve opp på pallen, etter tredjeplass på 1000-meteren i Moskva. Foto: (AP Photo/Ivan Sekretarev)Vis mer

Få har vært nærmere enn Mikael Flygind Larsen (28). Søndag fikk vestfoldingen omsider klyve opp på seierspallen for første gang i verdenscupen.

«Surt!», utbrøt Holmestrand-løperen etter å ha tapt kampen om en plass på seierspallen med 4/1000 sekund - eller 6 centimeter - under verdenscupen i Berlin 21. november i fjor.

70 dager senere fikk 28-åringen revansj med tredjeplass på 1000 meter.

- Løpet var bra, men ikke helt knall. Etter å ha vært så nær i Berlin, er det tilfredsstillende endelig å ha greid det. Men det skjedde da jeg minst ventet det, sa Mikael Flygind Larsen til NTB.

Sesongens store mål er VM enkeltdistanser i tyske Inzell midt i mars.

- Fortsatt er det mitt store mål. Jeg går for medalje der.

Sykdomstrøbbel Løpene i Moskva var de første for vestfoldingen på halvannen måned.

- For et par uker siden ble jeg slått ut av influensa, men jeg hadde trent godt før det. Også etter at jeg ble frisk har jeg fått gjort det jeg skal. Likevel føltes kroppen «rusten» denne helgen.

Larsen gikk inn til 1.09,65 og hadde bare to mann foran seg på resultatlista. Stefan Groothuis fra Nederland vant på 1.08,82, mens Denny Morrison på 2.-plass var åtte hundredeler foran Larsen.

Alexej Jesin fra Russland var nærmest å snyte nordmannen for pallplass, men han ble slått med 17 hundredeler. Larsen gikk i tredje siste par og hadde nest beste tid i mål. Han ble skjøvet nedover bare av Groothuis i siste par.

Espen Aarnes Hvammen ble nummer 15 med 1.10,47, mens Christoffer Fagerli Rukke ble nummer seks i B-gruppen med 1.11,05.

Har medaljemål Også i lagtempo er forventningene store til Larsen og Norge. Etter først å ha gått inn til karrierebeste individuelt, bidro 28-åringen til norsk annenplass i lagtempo. Dermed seiret Norges i verdenscupen sammenlagt for annet år på rad.

- Vi er i verdenstoppen og har alle muligheter til gull i lagtempo. Planen er å trene spesielt på det fram mot VM, få til vekslinger og taktiske disposisjoner. Erfaringsmessig har lag som har spesialtrent en fordel, og vi satser hardt på den øvelsen, slo Mikael Flygind Larsen fast.

Larsen, Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 3.46,68. Det var snaut tre sekunder bak det russiske vinnerlaget, men sto seg mot alle de andre lagene.

Det norske kvinnelaget, med Ida Njåtun, Hege Bøkko og Mari Hemmer, gikk også inn til annenplass i lagtempo søndag. Dermed ble det tre norske besøk på seierspallen i løpet av fire løp siste dag.

Tiden 3.03,02 ble straffet bare av Nederland, som i siste par knep seieren med snaut to sekunders margin. Norge endte på 3.-plass i verdenscupen totalt.

(NTB)