- Flying start på VM-vinteren

- En flying start på VM-vinteren, sier landslagstrener Audun Svartdal etter tre seirer og én andreplass i v-cuppremieren i Hochfilzen. I går fortsatte jentene der de slapp i fjorårssesongen, med seier i stafetten.

- Det viktigste i går var at samtlige åtte løpere fikk ei veldig god treningsøkt og kjente presset på standplass. Selv om vi simulerer slike situasjoner på trening, kan det aldri bli som i virkeligheten, sier Svartdal. # Om 74 dager er det skiskytter-VM i Kollen.

- Å skyte med det presset løperne hadde i går, er gull verd å ta med seg til VM. Nå vet de at de takler situasjonen på standplass, også når de er i front. Skal vi ta VM-gull, må vi være med i tetpulja hele veien, sier Svartdal.

Dobbeltvinner Ole Einar Bjørndalen sto over gårsdagens herrestafett, hvor Egil Gjelland, Frode Andresen, Dag Bjørndalen og Halvard Hanevold gikk inn til andreplass bak Østerrike.

På kvinnestafetten avgjorde Gro Marit Istad, Ann-Elen Skjelbreid, Liv Grete Skjelbreid og Gunn Margit Andreassen med høy fart i sporet. I mål var Norge 24,7 sekunder foran Tyskland på andreplass.

GODE I GÅR: Seier til skiskytterjentene på V-cupstafetten i Hochfilzen.