Flyr høyt

SKIEN (Dagbladet): - Norsk fotball er mye bedre enn spillerne og folk flest tror. Jeg stortrives med å spille for Odd, sier storskårer og bursdagsbarn Edwin van Ankeren. Nå vil han kjøpe hus i Skien og bosette seg her sammen med familien.

Edwin van Ankeren fylte 33 år i går, dagen etter at Odd senket Stabæk med 3- 0 og gjenvant troen på medaljer.

- Og vi har planer om å ta cupen i år igjen. Slår vi Sogndal neste onsdag, er vi på god vei, sier han.

En skulle kanskje tro at seriespill for Odd i Skien ikke var det helt store for angriperen som har U-landskamper for Nederland og mangeårig spill for klubber som Ekeren, Molenbeek og Aalst i Belgia og PSV Eindhoven i Nederland (med Ronaldo). Men tvert imot. Odd er en glimrende klubb, mener Edwin.

Foran denne sesongen kom han fra den franske toppklubben Guingamp.

Småskader til tross, det er blitt 12 kamper og åtte mål. Så langt. Nå ser Van Ankeren fram til å føre Odd opp i toppen av norsk fotball.

Den målfarlige nederlandske veteranen er imponert over norsk klubbfotball:

- Serien her er like god som toppserien i Belgia, og ikke veldig mye dårligere enn Nederland og Frankrike. Problemet er at norske spillere tror norsk fotball er dårligere enn den i realiteten er, sier van Ankeren som gleder seg stort til å spille Europacup for Odd denne høsten.

- Så nå planlegger du å avslutte karrieren i Odd?

- Jeg blir i alle fall i to år til, og utelukker ikke at jeg blir her i Odd karrieren ut, lærer meg norsk og slår meg ned her for godt med familien.

Og han advarer Brann og Bergen foran storkampen på Stadion kommende helg:

- Pass dere. Underdog-stempelet passer oss bra!

<B>DEN FLYVENDE HOLLENDER:</B> Edwin van Ankeren avgjorde for Odd mot Stabæk. Til helga venter BRann i Bergen.