Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flyr ikke med damer

Romanias landslag herjes av brennende overtro. Derfor nekter de å ha med en kvinnelig fotograf på flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romania spiller bortekamp mot Ukraina i morgen som oppkjøring til de viktige kampene mot Luxembourg og Danmark i Norges EM-gruppe. Da flyet lettet, sto en kvinnelig fotograf fra avisen Gazeta Sporturilor igjen.

- Aldri har en kvinne vært med i landslagets fly. Derfor lot vi henne ikke reise med oss til Donetsk, sier en talsmann for laget.

Gabriela Arsenie, som ble nektet adgang til flyet, vant i 1999 prisen for årets beste sportsbilde i Romania.

Forbudet mot kvinner på flyet forklares med overtro. Romanias landslag har en rekke ritualer som følges i håp om gode resultater. Landslagssjef Anghel Iordanescu har blant annet med seg kristne ikoner på trenerbenken under kamp.

Spillerne må tråkke med høyre fot først når de løper ut på banen før kamp, alle putter gress fra kamparenaen i brystlomma, og noen legger basilikum i skoene kvelden før kamp.

På spillerbussen har sjåføren forbud mot å rygge når spillerne er om bord, og det er absolutt forbud mot å plystre. Kanskje syntes Gabriela det var like greit å slippe å reise med den gjengen.

(NTB-Reuters)

KAN SPARKE: De har ikke damer på flyet og får ikke plystre på spillerbussen. Men å sparke folk i hodet er ikke de rumenske landslagsgutta redde for. Her Adrian Iencsi i duell med John Arne Riise på Ullevaal stadion i juni.