Flyr mot et nytt OL

Kombinertkongen Bjarte Engen Vik (27) blir bare bedre og bedre for hvert år. Framgangen gjør at han aldri får lagt opp. - Holder jeg meg i toppen, kan det bli en ny OL-start i Salt Lake City år 2002, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sist vinter ble han både dobbelt OL-mester og sammenlagtvinner i verdenscupen. Som lønn for strevet fikk han cirka 700000 kroner.

- Får jeg en sånn sesong til, kommer jeg nok til å fortsette inn i år 2000. I 2001 er det VM i Lahti. Da er veien kort til et nytt OL, sier Bjarte Engen Vik om de nye framtidsplanene.

I sommer og i høst har han hoppet vanvittig bra, og vunnet fem av seks renn i kamp med de hjemlige spesialhopperne (Gjerpenkollen, Lillehammer, to renn i Granåsen og Marikollen). I plast-NM i Marikollen ble han slått med et halvt poeng av Roar Ljøkelsøy.

- På sitt beste er Bjarte blant de ti beste hopperne i verden, sier den nye hoppsjefen Hroar Stjernen.

Kyssesyke

- Jeg har fortsatt mer krutt på lager. Det går ikke an å legge opp før jeg har fått tatt ut alt, sier Bjarte Engen Vik.

Flere ganger har han vært inne på tanken å gi seg. Alltid har han kommet enda sterkere tilbake.

- I 1990 fikk jeg kyssesyken. Året etter, i junior-VM i Reit im Winkl, kollapset jeg fullstendig i langrennet etter å ha blitt nummer to i hoppbakken. I mål var jeg nummer 13. Da var jeg fast bestemt på å gi meg, men ble overtalt til å fortsette, sier Bjarte om den tunge starten på kombinertkarrieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer