Flyr mot NHL-toppen

BREA (Dagbladet): Livsviktige oppfinnelser i en NHL-spillers hverdag: rom-service, betal-tv og bærbar pc. - Det går i det samme hele tida. Men jeg rekker ikke å kjede meg, sier hotellslaven Espen Knutsen til Dagbladet. For Shampo er alltid på reisefot.

I går fløy Espen 2741 kilometer fra Columbus til Edmonton. Det tilsvarer avstanden Oslo til Marokko. Og det for en vanlig ligakamp.

I løpet av sesongen spiller Blue Jackets 41 bortekamper fordelt på 25 byer og fire tidssoner. 29-åringen flyr over 73 000 kilometer - eller nesten to ganger rundt jorda - i løpet av sesongen.

Vi treffer Shampo på en vanlig dag i en NHL-spillers liv. Han er midt i en «road trip» der Columbus spiller fire bortekamper på seks dager på USAs vestkyst.

Espen er som vanlig velvilligheten sjøl og inviterer Dagbladet inn på hotellrommet i Brea, rett nord for Anaheim. Utafor pøser vårregnet ned på et kjedelig forstadslandskap. Fem-seks innbitte Blue Jackets-fans holder fortsatt ut utenfor resepsjonen i håp om å få et glimt av heltene.

Sjekker e-post

Espen og romkamerat Petteri Nummelin har akkurat spist middag på Friday's som ligger rett over gata, og skal tilbringe resten av kvelden innendørs.

Hotellrommet holder over middels standard med atskilt soverom og stue. Men det er som hotellrom flest kjedelig og upersonlig.

- Det er god standard på hotellene. Der vi bodde i Phoenix var det utrolig fint, sier Espen.

Og det er viktig. For det blir sjelden tid til å se seg om, og mesteparten av tida «on the road» tilbringes på hotellrommet.

- Når vi ikke trener eller spiller kamp, er det bare tid til å sove, spise og sitte på hotellet, forteller Shampo.

Og hva gjør dere på rommet?

- Jeg har med meg bærbar pc og kobler meg opp på Internett så jeg får sjekket e-posten, lest norske aviser på nettet og sjekket hvordan det går på børsen. Akkurat det går dårlig om dagen.

Ingen frokost

- Ellers ser vi en del på tv. Det blir som regel betal-tv-filmer som hotellet tilbyr.

Ser dere ikke ishockeykamper?

- Nei, det orker vi ikke. Det hender vi ser på «NHL2Night» på ESPN der de oppsummerer dagens NHL-runde, sier Vålerenga-gutten.

Og en gang iblant går gutta på kino. Golf har ikke nordmannen hatt tid til å spille siden han kom til USA

- Det går i det samme hele tida. Men tida går fort, og jeg rekker ikke å kjede meg, sier Espen.

Når vi spør om hva gutta spiser, ler både Shampo og finnen Nummelin.

- Det blir mye rom-service. Frokost spiser vi ikke. Det blir stor lunsj i stedet. Før kampene spiser laget et måltid sammen, forteller Espen.

Som tilbringer mest tid sammen med Nummelin og svenske Mattias Timander.

- Det er klikker på laget. Men det hender at vi spiser sammen flere av oss. Trenerne derimot omgås ingen av spillerne med, sier Espen.

Eget fly

Og romkompis Nummelin er fornøyd med sin norske venn:

- Espen er perfekt som romkamerat. Vi gjør mye av de samme sakene og krangler aldri om tv-en skal være av og sånne ting, sier Nummelin.

De to gutta får sett nok av hverandre det halve året sesongen varer. Columbus spiller nemlig 41 bortekamper og får nesten 70 netter i hotellsenger i løpet av den tida.

Blue Jackets-gutta flyr komfortabelt mellom kampstedene med charterfly og blir busset fra flystripa til hotellene og arenaene.

- Vi har bare flydd rutefly én gang i år. Det er behagelig å ha eget fly. Det eneste jeg sliter litt med er tidsforskjellene, sier Espen, som beveger seg fort på tvers av Nord-Amerikas fire tidssoner.

Golf

- Jeg har det bra. Men det blir deilig med ferie når sesongen er over. Først skal jeg en tur til Thailand (andre halvdel av april) og så en tur til Portugal for å spille golf, forteller Espen.

Men før han får slappe av, fortsetter NHL-tilværelsen med sju hotellnetter.

Vi forlater Petteri og Espen, som setter seg i sofaen for å sjekke Internett på den bærbare pc-en. For dagen etter er det nok en hard arbeidsdag for NHL-krigerne.

On the road again

Goin' places that I've never been

Seein' things that I may never see again

And I can't wait to get on the road again.

UT PÅ TUR: Det blir mye bussing på Espen Knutsen. Men enda oftere flyr han fra arena til arena.