Flyr mot VM

JOTUNHALLEN: VM-kvalifisering: Norge- Romania 27- 13. Forsvarssjef Johnny Jensen og Norge flyr på en medgangsbølge i øyeblikket. Anført av Frode Hagen og Gunnar Fosseng lekte gutta seg mot Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gutta imponerte ikke bare publikum. De imponerte også seg selv. Bare hør hva skadde Svein Erik Bjerkrheim som fulgte kampen fra tribuneplass sier:

- Dette er helt utrolig. De er blitt veldig bra på kort tid og Gunnar Pettersen har vært flink til å motivere gutta til å få ut sitt ytterste, sier Bjerkrheim til Dagbladet.

Christian Berge er også imponert

- Det er veldig bra å vinne med 14 mål, sier Berge.

Verdensklasse

Før pause i går vartet håndballgutta opp med forsvarsspill og målvaktsspill i verdensklasse. Bare fire baller måtte keeper Gunnar Fosseng plukke ut av eget nett.

- Skal jeg gi Gunnar terningkast på første omgang, må det bli en sekser, sier en imponert Johnny Jensen til Dagbladet.

Gunnar Fosseng, som holdt nullen i 17 minutter og 14 sekunder i går, roser tilbake til forsvaret.

- Det forsvarsspillet vi viste fram før pause var bare helt utrolig, sier Fosseng.

- Vi hadde som mål å slippe inn maks 22 mål, men endret den målsetningen til 14 baklengs i pausen, sier Jensen før han innrømmer:

- Egentlig har vi ikke trent så mye på forsvar!

Vil til finale

Landslagssjef Gunnar Pettersen var hes og sliten etter gårsdagens kamp.

- Jeg har slitt i flere dager med influensa, sier Pettersen.

Det han ikke sliter med, er å sette opp en offensiv målsetning for framtida.

- I løpet av et fireårsperspektiv er vi gode nok til å nå en finale eller bronsefinale i et mesterskap. Å komme opp blant de 6- 8 beste lagene i verden er i alle fall mulig, sier Pettersen før han presiserer:

- Om tre uker kan situasjonen være snudd fullstendig på huet. Det eneste som gjelder nå er å komme til det j... VM-sluttspillet, sier Pettersen.

- Må heve oss

Norges neste kamp i VM-kvalifiseringen er i Romania førstkommende søndag. Deretter venter Slovakia i dobbeltlandskamp halvannen uke seinere.

- Vi reiser til Romania for å vinne returkampen, men mot Slovakia må vi nok heve oss enda et hakk, sier Fosseng.

Vinner Norge pulja, må de spille avgjørende dobbeltlandskamp mot et av lagene som ikke blir blant de tre beste i EM i Sverige i februar.

- Det hadde vært mye lettere om vi hadde vært med i EM, og det er en skandale at vi ikke er kvalifisert dit, sier Gunnar Pettersen.

Det siste må han skylde på sin forgjenger Christer Magnusson.

FLYR HØYT:Johnny Jensen og Norge flyr høyt på banen for tida. Han roser Gunnar Pettersen. - Gunnar har fått oss til å tro på at vi er gode håndballspillere, sier Jensen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer