Flyr også etter ballen

Tommy «Tigern'n» Ingebrigtsen flyr høyt, også på volleyballbanen. Nå er han i Planica for å sette verdensrekord i skyflyging.

TRONDHEIM (Dagbladet): Skihopper Tommy fra Trondheim er en mann av få ord, men han leter gjerne fram noen for å rose treneren, Mika Kojonkoski.

- Han har stor autoritet. Han er rolig og har en personlighet som smitter over på alle rundt ham. Mika er en bra mann for Hopp-Norge. Jeg håper de norske trenerne kan lære av ham, slik at det også går bra i framtida, når han reiser igjen, sier Tommy.

Kojonkoski trodde på Tommy. Og nå flyr Tommy og kompisene med de beste, igjen.

Sitt korteste hopp

- Jeg liker å trene, jeg liker det godt. Du trene hvis du skal bli i form. Og nå er jeg i form, sier Tommy etter ei lett økt på Idrettssenteret på NTNU i Trondheim.

Sammen med blant andre Roar Ljøkelsøy og trener Geir Ole Berdahl spiller han volleyball med tre mann på laget. I kampen om ballen er han forsiktigere og slenger gjerne foten fram. Tommy risikerer ikke hoppkarriereren for å slå lagkamerater i volleyball!

219,5 meter er det lengste han har fløyet. Det var i Planica i Slovenia, i 1999.

- Hvor kort har du hoppet?

- Jeg har vel hoppet en centimeter. Jeg begynte jo da jeg var tre-fire år. Offisielt har jeg hoppet 49 meter i VM. Det er nok det korteste, på elitenivå.

- Hva er det som er så bra med skiflyging?

- Det kan sammeliknes med Formel 1 eller gokart-kjøring. Det er raskere, det er mye mer som skjer. Det er det tøffeste. Sånn er det bare.

- Blir du redd noen gang?

- Ikke når det går bra. Men hvis jeg hopper dårlig, blir jeg fort utrygg.

Når karrieren en gang er over, håper Tommy å holde på med musikk. Og kanskje bli trener.

Foreløpig har han neste OL som mål, i 2006. Denne uka er målet å sette ny verdensrekord i Planica. (Dagens rekord er 225 meter, og tilhører østerrikeren Andreas Goldberger.)

- 230 meter

- Hva betyr det for deg at Kojonkoski ga deg tillit?

- Mika har hatt tro på meg hele tida. Han har klappet meg på skulderen og sagt at det vil løsne, at det bare var et spørsmål om tid.

- Hvordan går det i Planica i helga?

- Det går bra - hvor bra, det får vi se. En kompis har tippet meg på 237 meter. 230 er i hvert fall realistisk. Jeg gleder meg til å hoppe der.