Flyr videre mot tabelltoppen

Lillestrøm gjorde kort prosess med Fredrikstad i dag.

(Dagbladet.no): Pål Strand er supermann, synges det jevnt og trutt på Tippeligaarenaene. I dag var det akkurat han var. Fredrikstad hadde store problemer med Lillestrøms venstre side, og fikk til slutt betale for det.

I form av dødballer.

1-0 kom etter at Pål Strand la inn fra kanten. Legget ble stusset mot bakre stolpe, og der var Gylfi Einarsson våkent med. Fra skrått hold satt han ballen sikkert i nota, og FFK så ut til å gå mot en ny blemme på hjemmebane.

Nydelig utlikning

For selv med debutant Dagfinn Enerly fra start klarte ikke FFK å heve seg opp til Tippeliganivå. Og et Lillestrøm i dytten har aldri vært spesielt enkelt å bryne seg på heller.

Umiddelbart etter LSKs ledermål så det ut til å være slutt for FFK. Men plutselig satt laget i gang en nydelig kontring. Ballen ble spilt hurtig langs bakken, og Tero Koskela var nest sist på ballen. Han fant Brian West ute i feltet, og amerikaneren gjorde ingen feil fra tolv meter.

Sliter defensivt

Likevel var det romerikingene som så farligst ut hver gang de angrep. Etter pause var de nådeløse.

Peter Werni, Johan Peter Winsnes, og Gylfi Einarsson fikk alle æren av å tegne seg på scoringslista før kampen var slutt. Og det verset for FFK må være at alle målene kom etter enten dødballer eller unødvendige balltap på egen halvdel.

Det vitner om manglende aggressivitet og kynisme i forsvarsarbeidet. Og det er i forsvar Fredrikstad har slitt mest i Tippeligaen.

GLADE KANARIFUGLER: Gylfi Einarsson, Robert Koren, og Frode Kippe tar fotballferie med et smil etter 4-1-seieren over Fredrikstad. FFK derimot ser mer og mer ut som et nedrykkslag.