Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM St. Moritz:

Flyskandale i alpint-VM

Flaks at ingen ble skadd.

ULYKKE: Et fly kuttet en kamerakabel, som videre traff stolheisen. Kameraet datt deretter ned midt i målområdet under alpint-VM. Video: Eurosport Vis mer

(Dagbladet): - Dette er meget dramatisk. Vi så når heisen stoppet og måten den vinglet på. Det var siste gang vi så en drone over en bakke da den falt i bakken, kanskje er det siste gang vi ser et sånn flyshow, sier Andreas Toft til NRK.

Det var før andre omgang under et flyshow i dagens storslalåmrenn at ulykken skjedde. Flyet kuttet en kamerakabel, som videre traff stolheisen. Kameraet datt deretter ned midt i målområdet.

Toft forteller at vaieren hadde fart rett mot de tusenvis i publikum, og at var en svært ubehagelig situasjon.

Ingen ble skadd, men hvis flyet hadde mistet kontrollen, kunne det hele gått mye verre.

ULYKKE: Dette kameraet falt ned i målområdet. Foto: Reuters/Ruben Sprich.
ULYKKE: Dette kameraet falt ned i målområdet. Foto: Reuters/Ruben Sprich. Vis mer

- Vi kunne dødd

Det sveitsiske politiet forteller på en pressekonferanse før andre omgang at flyet landet trygt og at de vil etterforske saken videre.

De bestemte seg for å stoppe stolheisen av sikkerhetsmessige årsaker.

- Vi står rett under kameraene. Hadde vi stått her i det kameraet gikk i bakken hadde vi kanskje fått det i hodet, og hadde vi fått det kameraet i hodet hadde vi kanskje ikke overlevd. Vi ser at han jobber med kabelen der vi står nå, sier Kjetil André Aamodt til NRK.

Hirscher involvert igjen

En av de som ble sittende fast i stolheisen var østerrikske Marcel Hirscher.

- Han satt fast i heisen i ti minutter. Det er det samme for alle og ikke noe problem for profesjonelle utøvere, sier Hirschers manager Stefan Illek til NRK.

Dette er ikke første gang Hirscher er involvert i en ubehagelig situasjon. I 2015 styrtet en drone ned rett bak han, da han var på vei ned slalåmløypa.

- Jeg kjente at noe skjedde. Det er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd. Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig, sa han da til NTB.

Andre omgang ble utsatt til 13:30.

Her plukker en frivillig opp kameraet som falt ned etter at et fly kuttet kabelen som kameraet var festet i.  Foto: Reuters/Ruben Sprich.
Her plukker en frivillig opp kameraet som falt ned etter at et fly kuttet kabelen som kameraet var festet i.  Foto: Reuters/Ruben Sprich. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling