Flytrøbbel for 1. divisjon

Flere av lagene som åpner med bortekamp i 1. divisjon får ekstrautgifter i forbindelse med streiken i SAS Braathens.

Flere av klubbene er mildt sagt oppgitte etter at streiken nå kan ramme serieåpningen i fotball, og det fleipes både med innkjøp av eget fly og å leie helikopter.

Men i likhet med eliteserien ser det ut til at alle kampene spilles som opprinnelig oppsatt.

Til Bodø

Sparta Sarpsborg har sammen med Aalesund 1. divisjonens lengste bortekamp i åpningsrunde. Sparta skal til Nordland og Bodø/Glimt.

– Dette blir trøbbel. Reisebyrået vårt jobber med saken, ettersom vi hadde SAS-billetter i utgangspunktet, sier daglig leder Tor Pettersen til Avisens Nyhetsbyrå (ANB).

Han er usikker på hvordan de skal løse reisefloken.

– Det er vel ikke lett å få booket om, men vi prøver Norwegian. Akkurat nå vet vi ingenting om hva som skjer, slår han fast.

Vurderer charterfly

Aalesund skal til Tromsdalen rett utenfor Tromsø. Daglig leder Henrik Hoff ser ikke akkurat lyst på ekstraarbeidet som nå venter.

– Nå er jeg så lei disse flyselskapene at jeg tror vi går til innkjøp av eget fly, fleiper han.

– Vi jobber med å få til å leie et lite charterfly. Men det flyet som er stasjonert her til vanlig er i øyeblikket i Danmark, så da må vi hente et fly fra Værnes. Klarer vi det, kommer vi ut av dette med de samme utgiftene som vi opprinnelig hadde, sier han.

Hødd spiller borte mot Strømsgodset fra Drammen, og vurderer også charterfly.

– Dette er litt krise for oss. Nå må vi vurdere charter eller buss. Charter vil fort kunne koste oss 50.000 kroner – og kanskje mer. Opprinnelig skulle vi reise søndag med fly, men hvis det ender med busstur må vi reise lørdag. Da kommer i tillegg merkostnader med tanke på overnatting. Dette er problematisk, sier markedssjef Sindre Eid til ANB.

Busser

Follo reiser til Haugesund, og spillerne kan belage seg på en lang busstur om ikke streiken avblåses, melder klubben.

Også Løv-Ham melder om at det jobbes med bussalternativ – dersom SAS-billettene ikke kan benyttes. Laget åpner borte mot Bryne.

Sogndal åpner borte mot Pors Grenland, og hadde allerede planlagt å kjøre buss til Porsgrunn.

Moss spiller borte mot Kongsvinger mens Hønefoss gjester Manglerud Star i de to siste oppgjørene i 1. divisjon kommende søndag.

(ANB)