Flytrøbbel kunne degradert Fyllingsdalen fra 2. divisjon

Men klubben ble reddet av dårlige lysforhold.

(Dagbladet): Forrige uke skulle Fløy Flekkerøy tatt imot FK Fyllingsdalen til kamp i 2. divisjon avdeling 3. Slik endte det ikke, for Bergens-laget tok feil av flytidspunktet, og kom seg aldri til Flekkerøy.

Overfor Bergensavisen la daglig leder i Fyllingsdalen Frank Hellevik seg helt flat, og sa at de kom til å ta de konsekvensene som måtte komme.

- Vi tok feil av oppmøtetidspunkt og flyavgangen. Det er dessverre sånt man ikke kan reservere seg mot. Billettene var bestilt, og flyet gikk uten oss, sa han til BA.

Sammenligner med Bodø/Glimt Konsekvensen kunne i ytterste fall ha blitt degradering fra divisjonen. Forbundsstyret, som behandlet saken, skriver i en pressemelding i dag at det sentrale spørsmålet i saken hva hvorvidt det forelå gyldig grunn for Fyllingsdalens fravær, eller om det lå særlig forhold til grunn for at laget ikke skulle utelukkes fra fortsatt spill i divisjonen.

Forbundsstyret falt på det siste, og sammenligner situasjonen med den da Bodø/Glimt i 2010 ikke rakk en kamp mot Tromsdalen. Gultrøyene ble ikke utestengt.

-Kampen ble to timer forsinket som resultat av at Bodø/Glimts fly var forsinket. Forbundsstyret kom til at forsinkelsen innebar en uteblivelse uten gyldig grunn, men mente utelukkelse ville fremstå som svært urimelig og uforholdsmessig strengt, skriver forbundsstyret i sin pressemelding, før de videre konkluderer:

Lysforholdene ikke akseptable «I denne saken var Fyllingsdalens reisefølge i kontinuerlig kontakt med flyselskapet med henblikk på å booke reisefølget om på et fly med avgang klokken 16.50. Det legges videre til grunn at Fyllingsdalen informerte Fløy Flekkerøy og dommeren om at de ble forsinket. Utgangspunktet etter kampreglementet er da at dommer og motstanderlaget har plikt til å vente i inntil 45. minutter etter fastsatt kamptidspunkt.

Beslutningen om å ikke starte kampen så sent (18.45) var begrunnet med at lysforholdene ikke tillot et så sent kamptidspunkt. Det at kampen ikke kunne starte 45. minutter etter opprinnelig kampstart skyldes derfor bare delvis forsinkelsen fra Fyllingsdalen. Dårlige lysforhold må ses på som tilfeldigheter utenfor Fyllingsdalens kontroll og noe som medfører at Fyllingsdalens av praktiske grunner ikke kunne benytte seg av sin rett etter kampreglementet.

På denne bakgrunn konkluderer forbundsstyret med at det foreligger «særlige forhold» som tilsier at Fyllingsdalen ikke skal utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres. Kampen skal spilles på nytt.»

Den nye kampdatoen er 25. september.

FORBUNDSSTYRET I NFF:Bak fra venstre står styremedlemmene Mette Christiansen, Arne Aambakk, Anders Eggen, Kjartan Berland, Hege Jørgensen og generalsekretær Paul Glomsaker. Foran fra venstre sitter, visepresident  Hege Leirfall, president Yngve Hallèn og visepresident Einar Schultz. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
FORBUNDSSTYRET I NFF:Bak fra venstre står styremedlemmene Mette Christiansen, Arne Aambakk, Anders Eggen, Kjartan Berland, Hege Jørgensen og generalsekretær Paul Glomsaker. Foran fra venstre sitter, visepresident Hege Leirfall, president Yngve Hallèn og visepresident Einar Schultz. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer