Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Flytt NM til romjula

HØYDALSMO (Dagbladet): Med forfallene til de største stjernene ble første dag av ski-NM en relativ tam affære. Nå tar lederen i langrennskomiteen, Hermod Bjørkestøl, til orde for å flytte NM til romjula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskene har allerede flyttet sitt nasjonale mesterskap til romjula for å hindre kollisjoner med mesterskapsoppkjøringen til de beste løperne. I går ble forfallene til de OL-uttatte Thomas Alsgaard, Erling Jevne, Vibeke Skofterud og Maj Helen Sorkmo supplert med avbudet fra en småsjuk Anders Aukland. Dermed var nesten en tredjedel av de norske OL-utøverne borte fra startlistene i frykt for at NM-løp skal ødelegge for OL-formen.

- Det er jo stor sjanse for at jeg ikke hadde stått på toppen av pallen hvis alle de som står over hadde vært her, sier Kristen Skjeldal som aldri var truet på herrenes 10 kilometer.

B-stempel

Dagbladet skrev tidligere denne uka at ledelsen i NRK var misfornøyd med at NM på ski får et B-stempel. I går kveld satt lederen i langrennskomiteen, Hermod Bjørkestøl, i møter med skikretslederne og FIS-representanter for å diskutere en omlegging av NM og forandringer i den totale terminlista.

- Å legge NM til romjula er ett av alternativene vi har. Det er utrolig viktig for oss at NM beholder den statusen det har hatt i alle år. Men tidspunktet for arrangementet er en ting vi må se på, sier Bjørkestøl til Dagbladet.

I tillegg åpner langrennssjefen for at sprinten kommer inn i første del av mesterskapet. Årets NM-sprint avholdes i slutten av mars, etter den internasjonale sesongen er over og mediainteressen liten. Jan Jacob Verdenius ble nummer to i går, men synes NM-programmet er konservativt.

- Ja, det er jo helt klart at de burde vært arrangert sprint her oppe med den store oppslutningen fra media. Sprint NM i mars er jo direkte uinteressant for alle. Dette er en oppgave for Skiforbundet å rette på, sier Verdenius til Dagbladet.

Bedre enn før

Det var bare damene som lagde snev av spenning på åpningsdagen av NM i går. Bente Skari tok sitt tolvte NM-gull i karrieren. Gledelig nok kom det i fristil. Skari slo Hilde G. Pedersen med hårfine 1,7 sekunder i den raske femkilometertraseen.

- Jeg skøyter bedre nå enn tidligere i vinter. Det er følelsen jeg har selv iallfall, uten at jeg kan peke på en bestemt grunn til at jeg gjør det, sier Bente til Dagbladet.

AMPUTERT: Pallen på herrenes 10 kilometer hadde trolig ikke sett slik ut med alle de OL-uttatte på start. Kristen Skjeldal tok sitt femte NM-gull, mens Jan Jacob Verdenius og Tore Bjonviken stjal sølv og bronse.
Hele Norges coronakart