-  Flytt Royal League til Spania

André Bergdølmo vil flytte Royal League til La Manga, og møter støtte blant landslagskolleger.

Bergdølmo skal spille borte mot Lillestrøm på torsdag, for sin nye klubb FC København.

-  Det er ikke lett å oppdrive gode baner nå. Jeg hører Åråsen er bra, men andre vil slite, sier Bergdølmo til Dagbladet.

FCK-backen ser ikke fram til kjølige kamper på vinterlig underlag i Skandinavia-turneringa.

Spilles over tid?

-  Royal League må kunne spilles på La Manga i Spania. Der kunne vi spilt en turnering, banene er grønne og jevne og været er topp. Med sånne omgivelser tror jeg vi ville fått den rette prestisjen også.

-  Men dette er jo en turnering etter ligaformatet, og må vel spilles over tid?

-  Da kunne man avviklet kampene i ukeslange perioder, flere ganger i løpet av vinteren, sier Bergdølmo.

-  Ikke meg imot

Christian Grindheim var nylig på landslagssamling med Bergdølmo, Kristofer Hæstad og flere andre Royal League-klare spillere. Vålerenga-spilleren røper at baneforholdene i Norge var noe spillerne diskuterte med bekymring.

-  Royal League på La Manga? Det hadde ikke vært meg imot, sier Grindheim til Dagbladet.

-  Problemet er vel at det ikke kommer særlig mange tilskuere. Det jeg ikke forstår, er hvorfor vi ikke kunne vært innendørs her i Norge. Det må være bedre å spille for 6000 tilskuere inne i Vallhall, enn å dra det samme antallet til Ullevaal en vinterkveld.

Det samme sier Starts Kristofer Hæstad.

-  Jeg vet ikke om jeg synes det er noen idé å spille Royal League på La Manga, vi burde heller fått godkjenning til å arrangere kamper inne. Når vi må ha hjemmekampene i Skien kommer det neppe så mange og ser på. Hadde vi spilt i Sørlandshallen, hadde det vært bedre for alle, mener Doffen.

Ålreit idé

Jan Gunnar Solli deltok i Royal League for Rosenborg i fjor.

-  Andrés idé er ålreit, i hvert fall med tanke på klima og baneforhold. Det var ikke spesielt behagelig å komme ut i ti minusgrader borte mot Djurgården, sier Solli.

-  Men samtidig ser jeg flere ulemper. For det første er 14 dager på La Manga langt nok for mange, om vi ikke skal være der enda flere uker. For det andre regner jeg med turneringa må endre form for at dette skal ha noe for seg. For det tredje er det jo en del økonomiske hensyn å ta. TV Norge får neppe den pakka de skal ha dersom kampene sendes på La Manga, for å si det sånn.

-  Kjapt tilbakevist

Daglig leder av Royal Leagues turneringskomité, Boye Skistad, har også tidligere fått servert forslag om å spille turneringa på sydligere breddegrader.

-  Men det er blitt veldig kjapt tilbakevist fra de som sørger for økonomien i prosjektet. På La Manga kan det komme 200-300 mennesker. I fjor hadde vi et publimumssnitt på 10 000, og det er den ramma vi ønsker. Derfor er La Manga uaktuelt, sier Skistad, som ikke forstår spillere og klubber som klager:

-  Dersom for eksempel Start hadde vært i Champions League, måtte de spilt enten på Odd eller Viking stadion. Sørlandshallen hadde aldri vært aktuelt.

• Debatt: Hvem tror du vinner Royal League?

BEDRE BANER: FC Københavns André Bergdølmo ønsker seg bedre fotballbaner i Royal League. Torsdag møter FCK Lillestrøm borte. - Jeg hører Åråsen er bra, men andre vil slite, sier Bergdølmo til Dagbladet.