Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flytter det norske overgangsvinduet

Neste år kan klubbene kjøpe to uker tidligere.

START 15. JULI: Kjetil Siem og NFF vil sørge for at norske klubber kan hente inn erstatterer tidligere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
START 15. JULI: Kjetil Siem og NFF vil sørge for at norske klubber kan hente inn erstatterer tidligere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Fra neste år flytter Norges Fotballforbund (NFF) sommerens overgangsvindu, skriver VG.

Til nå har ikke norske klubber kunnet hente inn spillere i midtsesongsvinduet før etter 1. august, etter at de har solgt sine beste spillere tidligere på sommeren.

Flere har ment at dette har ført til en urettferdig konkurransesituasjon sammenlignet med europeiske konkurrenter.

Norges Fotballforbund har hørt på kritikerne.

- Vi velger å flytte overgangsvinduet fra 1. august til 15. juli. Dermed blir sommervinduet fra 15. juli til 15. august siden vi uansett må forholdes oss til Det internasjonale fotballforbundets (FIFAs) regler om at dette overgangsvinduet maksimalt kan være på fire uker, sier generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund (NFF).

Ifølge Siem har endringen vært ute på høring blant klubbene. Endringen er ikke formelt vedtatt, men innstillingen er klar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media