Flytter hjem til Norge

Til sommeren flytter Roger Kjendalen hjem fra Sveits, der han er spillende trener i Ami Zürich. Han avslører at en framtid som landslagstrener høres spennende ut.

I går ble det kjent at Christer Magnusson ikke får fornyet kontrakten som sjef for Norges herrelandslag i håndball. Svenskens kontrakt går ut 1. juni.

Omtrent samtidig flytter Roger Kjendalen (35), mannen med flest landskamper (254) for Norge, hjem til Sandefjord.

Allerede i juleferien for over ett år siden var Kjendalen i uformelle samtaler om framtida med en ansatt i Håndballforbundet. Kjendalen har imidlertid ikke fått noe konkret tilbud, og at Magnusson slutter til sommeren var nytt for Kjendalen da Dagbladet fortalte ham det i går.

- En utfordring

Selv om Kjendalen ikke vil kommentere et tilbud han ennå ikke har fått, skinner det gjennom at han synes det kunne vært spennende å trene Norge:

- For enhver trener er det å trene et landslag en utfordring, sier han til Dagbladet.

Og hvis tilbudet kommer:

- Da vil jeg høre på hva de har å si.

Kjendalen skrev toårskontrakt med Ami Zürich for et snaut år siden. Men allerede til sommeren bryter han opp og vender hjem. Han har ikke funnet seg sportslig til rette i klubben, og familien trives ikke i Sveits.

Spillerne røyker hasj

- Apparatet rundt klubben er rett og slett for dårlig, sier Kjendalen.

Han føler at for mye ansvar faller på ham. Dessuten er ikke innstillingen til håndballen god nok blant mange av spillerne.

Det toppet seg da et lite knippe Ami Zürich-spillerne ble avslørt for hasjbruk i en dopingkontroll:

- Jeg fikk helt hakeslepp. Men det er en annen innstilling til det her nede. Håndballen kommer i annen rekke for mange av spillerne, sier Kjendalen.

Roger Kjendalen forteller at han alt har vært i kontakt med norske klubber, men vet ikke hva håndballframtida bringer.

- Akkurat nå er jeg ganske fed up, sier Roger Kjendalen.