Flytter hvis Ingrid Paul forsvinner fra Skøyte-Norge

Skøyteløperne krever at Ingrid Paul (35) fortsetter som norsk landslagstrener. Nederlenderen har full oppslutning blant de aktive, som frykter at skøyteforbundet ikke gjør nok for å beholde henne. Får ikke løperne viljen sin, sprekker landslaget.

Da risikerer NSF å bli stående igjen med Eskil Ervik, Kjell Storelid og Ørjan Tvenge. For Ådne Søndråls situasjon er fortsatt usikker. Han vurderer ei framtid som nederlandsk proffløper.

- Ingrid må fortsette. Hvis ikke vil jeg vurdere mitt forhold til NSF, sier Petter Andersen til Dagbladet.

- Jeg blir med Ingrid til Nederland hvis hun reiser, sier Lasse Sætre.

- Fortsetter Ingrid, satser jeg mot OL i 2002. Ellers legger jeg trolig opp, sier Grunde Njøs.

- Tar NSF treneren fra oss, flytter vi til Calgary og trener under Mike Marshalls ledelse, sier Ellen Kathrine Lie og Hedvig Bjelkevik.

- Jeg ønsker å prøve noe nytt og tror Ingrid kan hjelpe meg. Uten henne er alternativet å lage et opplegg i Bergen, sier Remi Hereide.

Full tillit

Blant de norske løperne er tilliten til den nederlandske jenta total. Aller helst vil de ha et trenerteam bestående av Ingrid, Geir Karlstad og Tom Erik Oxholm. Men Ingrid Paul har også tilbud fra det nederlandske landslaget samt et kommersielt lag.

- Vil ha mer ansvar
- Vil ha mer ansvar Vis mer

Og flere av landslagsløperne mener at NSF har kommet for seint på banen for å beholde henne.

- Nå må forbundet skjerpe seg og få fortgang på saken. Ellers mister vi Ingrid, sier Lasse Sætre.

- Hvis NSF suller for lenge, går det galt. De bør tenke over konsekvensene av at Ingrid forsvinner, sier Petter Andersen.

Viktig

Både Ådne Søndrål, Kjell Storelid og Eskil Ervik er fornøyd med årets opplegg under Geir Karlstads ledelse. Men alle understreker viktigheten av at Ingrid Paul blir i Norge.

- Hun har uten tvil gjort en god jobb og er viktig for norsk skøytesport. Jeg forstår godt at de som har trent under henne, vil at hun skal fortsette, sier Ådne Søndrål.

arvid.holmlund@dagbladet.no